Vandaag in Brabant: kater na uitschakeling Oranje, uitspraak geruchtmakende rechtszaak

14 oktober 2015 om 09:26
nl
Tsja, Nederland behoort niet meer tot de 24 beste landen van Europa. Vorig jaar nog derde op het WK en nu niet eens geplaatst voor het EK. Over een klein jaar speelt Nederland pas weer een serieuze wedstrijd: de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Zou dat met Danny Blind zijn?
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Wie z'n schuld is het dat het Nederlands Elftal is uitgeschakeld? Dat is de grote vraag. Kan bondscoach Danny Blind nog wel blijven en hoeveel internationals nemen afscheid nu Nederland er volgend jaar op het EK in Frankrijk niet bij is?
  • De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak 'Oma Mok'. Volgens justitie moeten drie mannen en drie vrouwen opnieuw worden veroordeeld voor de moord op de vrouw, die in 1993 levenloos werd aangetroffen in Chinees restaurant Peacock in Breda. De Hoge Raad besliste twee jaar geleden dat het proces opnieuw moest omdat er ontlastend bewijs niet in het dossier was opgenomen.
  • Dinsdag was het al de koudste 13 oktober ooit gemeten in Brabant. En woensdag wordt het nog veel kouder: vandaag ligt de gevoelstemperatuur maar net boven het vriespunt.


[youtube:body:http://brabantn.ws/KlG]
Waar wordt over gepraat?

  • De eigenaresse van de hond die maandagmiddag in het in het Mastbos in Breda hond Poekie beet, heeft zich gemeld bij de politie. Poekie raakte zwaargewond en vecht voor zijn leven, maar de kans dat hij het haalt, is niet groot.
  • Politicus Ton Linssen uit Bergen op Zoom werd een maand geleden gedwongen om zijn wethouderschap op te geven. Volgens Linssen is hij op een onbeschofte manier naar buiten gewerkt. Of zoals hij het zelf zegt. "Ik ben naar buiten gekwakt."
  • Voor de nabestaanden van de slachtoffers van de MH17 was gisteren een loodzware dag. Aan de ene kant is er duidelijkheid wat er precies is gebeurd, aan de andere kant overheerst boosheid. “Ik wil dat iemand hiervoor gaat boeten”, zegt nabestaande Joyce Verspaget.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.