Nederland sluit kwalificatie af in stijl: kansloos verlies tegen Tsjechen en niet naar EK - Omroep Brabant

Nederland sluit kwalificatie af in stijl: kansloos verlies tegen Tsjechen en niet naar EK

14 oktober 2015 om 00:38
nl
Het Nederlands elftal is dinsdagavond een faliekant mislukt kwalificatietoernooi in stijl geëindigd. Oranje verloor het laatste groepsduel met Tsjechië met 3-2 en is daardoor uitgeschakeld voor het EK in Frankrijk in 2016.
Geschreven door

Bij het Nederlands Elftal ging zo'n beetje alles mis wat mis kon gaan. Rechtsback Pavel Kaderabek ontsnapte in de 24e minuut tijdens een goede aanval van de Tsjechen aan de aandacht van oud-PSV'er Memphis Depay en schoot raak (0-1). Josef Sural kapte in de 35e minuut eenvoudig Virgil van Dijk uit Breda uit en tekende voor 2-0. Robin van Persie maakte de afgang compleet door ruim twintig minuten voor tijd in eigen doel te koppen (0-3).
Rode kaartTsjechië speelde de tweede helft met een man minder, nadat Marek Suchy een rode kaart had gekregen voor een overtreding op de doorgebroken Depay.
Nederland kwam door goals van Huntelaar en Van Persie nog terug tot 2-3, maar het mocht niet meer baten. Nederland had nog de play-offs om een EK-ticket kunnen halen als het had gewonnen van Tsjechië en Turkije voor eigen publiek van IJsland had verloren. Maar ook dat gebeurde niet, Turkije won met 1-0 en heeft zich als beste nummer drie van de diverse poules rechtstreeks geplaatst voor het EK.
[Tweet:body:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/654039244416094208]
[tweet:body:https://twitter.com/Niels8211/status/654029414330683392]
Nederland speelt volgend jaar op 6 september pas weer een serieuze wedstrijd. Dan mag Oranje het opnemen tegen Zweden voor een plaats op het WK in Rusland in 2018.
[Youtube:body:https://youtu.be/vXSwZEBZ3YY][Youtube:body:https://youtu.be/RPDp91oQpgM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.