Fusie Aalburg, Woudrichem en Werkendam gaat door

14 oktober 2015 om 01:55
nl
Met acht stemmen voor en zeven tegen heeft de gemeenteraad van Aalburg besloten om per 1 januari 2019 samen met Woudrichem en Werkendam een gemeente te vormen. Woudrichem en Werkendam stemden eerder al in met de fusie, waarmee die nu definitief lijkt.
Geschreven door

Van de fractie Ideaalburg was lange tijd niet duidelijk of ze voor of tegen de fusie was, maar uiteindelijk stemde de partij dinsdag voor, wat het verschil maakte.
OntevredenOmdat Ideaalburg van het coalitieakkoord met de Aalburgse Alliantie besloot af te wenden door voor de fusie te stemmen, besloot Aalburgse Alliantie uit de coalitie te stappen. En dat was niet het enige waar de partij ontevreden over was.
Burgemeester Fons Naterop stuurde vrijdag een brief naar de raad en de pers waarin hij adviseerde in een persoonlijk betoog om voor de fusie te stemmen. Dat schoot bij de Aalburgse Alliantie in het verkeerde keelgat en de partij diende daarom een motie van afkeuring in tegen de burgemeester.
Nieuwe coalitie?Hoewel sommige partijen aangaven de brief ook geen goede zet te vinden van de burgemeester, vonden ze de motie een te zwaar instrument. Sommige partijen spraken de wens uit om vanwege het vertrek van de Aalburgse Alliantie een of meerdere nieuwe coalitiepartners te zoeken. Maar daarover werd dinsdag nog geen beslissing genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.