Video

Brabantse dj draait alleen plaatjes van Cliff Richard op Cliff Richard radio in Nieuw-Zeeland

14 oktober 2015 om 01:47
nl
Vanuit een platenstudio in Neerkant wordt wekelijks twee uur lang radio gemaakt voor Cliff Richard radio in Nieuw-Zeeland. De Veldhovense djTheo Erkens, die zelf een groot fan is van de Britse zanger, heeft een wekelijks programma op het internetstation aan de andere kant van de wereld.
Geschreven door

Het begon met een mailtje aan Cliff Richard radio in Nieuw-Zeeland. De manager van het internetradiostation vroeg aan Veldhovenaar Theo Erkens of hij er zelf niet wilde draaien. Daar hoefde de dj, die zelf groot fan is van Cliff, geen moment over na te denken.
PlatenstudioAlleen moest hij nog even een radiostudio vinden om zijn wekelijkse programma op te nemen. Een aanbod om gebruik te maken van de legendarische platenstudio Trypoul in Neerkant bood uitkomst. In die studio namen Doe Maar en Rowwen Heze ooit platen op.
Volgens Theo Erkens is het helemaal niet saai om alleen platen te draaien van 'Sir' Cliff Richard en the Shadows: "Hij heeft meer dan 1900 nummers opgenomen, met heel veel variatie, dus we kunnen nog wel even vooruit." Erkens zegt dat de zanger, die woensdag 75 jaar oud wordt, nog steeds heel veel fans heeft.
Seksueel misbruikOver de beschuldigingen dat de zanger zich vroeger heeft schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van jongetjes is Theo Erkens duidelijk: "Eén beschuldiging is al onterecht gebleken. Er zijn natuurlijk altijd mensen die proberen de zanger zwart te maken voor geld." Totdat het tegendeel is bewezen, gaat hij uit van de onschuld van Cliff Richard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.