Video

De bizarre week van Jeroen Zoet bij Oranje: 'Het eindigt in een deceptie'

14 oktober 2015 om 02:21
nl
Voor Jeroen Zoet was het een bizarre week, met een dramatisch einde. Tegen Kazachstan mocht hij als invaller debuteren in het Nederlands Elftal en tegen Tsjechië had hij zijn eerste basisplaats als international. Maar hij kon er na afloop niet echt van genieten.
Geschreven door

"Eerst je debuut en daarna een basisplaats is natuurlijk mooi, maar het eindigt helaas in zo'n deceptie. Een zware teleurstelling."
Niet naar het EKEen nederlaag én de wetenschap dat Oranje ontbreekt bij het komende EK, kwam ook bij de PSV-goalie hard aan. "Vandaag hadden we nog een kleine kans, maar ook dat hebben we nagelaten. We begonnen ook wel goed en kregen een paar kansen. Maar daarna kregen we wat tegenslag en hadden moeite om ons te herpakken."
"Maar we verspelen het niet alleen in deze wedstrijd. We hebben in deze reeks maar één punt gepakt tegen de drie ploegen die boven ons eindigden."
[Youtube:body:https://youtu.be/vXSwZEBZ3YY]
Niet acceptabel en niet te bevatten PSV-collega Jeffrey Bruma is het daar mee eens. "Het is niet acceptabel en niet te bevatten. We hebben gefaald over tien wedstrijden. De hele kwalificatie liep het niet goed."
[Youtube:body:https://youtu.be/RPDp91oQpgM]
En dus ontbreekt Oranje, met een lichting jonge spelers, komende zomer op het EK en moet er minimaal drie jaar geduld worden betracht voor het volgende grote toernooi. Zoet: "Het besef daarover moet nog gaan komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.