Steenbergenaren zeggen 'welkom' tegen vluchtelingen tijdens bezoek Geert Wilders

14 oktober 2015 om 03:18
nl
Een groep Steenbergenaren gaat tijdens het bezoek van Geert Wilders aan de gemeente laten zien dat er ook mensen zijn in Steenbergen die vluchtelingen wel een warm welkom heten. De groep doet een oproep aan mensen die er hetzelfde over denken om zich donderdag om twee uur 's middags te verzamelen op de trappen van de Gummaruskerk.
Geschreven door

Begin deze week lieten veel Steenbergenaren weten uit te kijken naar het bezoek van Wilders, omdat ze zelf net als de politicus tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Steenbergen zijn.
'Geen protest'De groep die zich gaat verzamelen bij de kerk, zegt dat het geen protestactie tegen Wilders wordt. "Wij willen uitdragen dat er mensen zijn die er anders, genuanceerder, over denken", zo laat de groep weten in een brief aan de pers.
De organisatie van de actie vraagt aan mensen die naar de kerk komen of ze een oranje kenmerk als symbool mee willen nemen. "Dat kan alles zijn: een ballon, een bloem, een kledingstuk, een tas. Het maakt niet uit." Voor de groep staat oranje symbool voor de gastvrijheid en saamhorigheid van Nederland. "We hebben bewust gekozen voor oranje omdat dat de kleur is waarin Nederland op zijn best is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.