Daling omzet en winst chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven

14 oktober 2015 om 09:26
nl
Chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven heeft de omzet in het afgelopen kwartaal zien dalen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Ook de winst van het bedrijf in Veldhoven nam af. De omzet bedroeg in het derde kwartaal 1,55 miljard euro. Het kwartaal daarvoor was dit nog 1,65 miljard.
Geschreven door

De afname is in lijn met de verwachtingen die het bedrijf in juli zelf al naar buiten bracht. De winst daalde van 370 naar 322 miljoen euro.
Terughoudendheid in de marktASML bespeurt vergeleken met afgelopen zomer meer terughoudendheid bij sommige chipfabrikanten als het gaat om investeringen in nieuwe machines. Dat maakte het Veldhovense bedrijf woensdagochtend bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.  
Voor het laatste kwartaal van dit jaar gaat ASML uit van een omzet rond de 1,4 miljard euro. Het bedrijf ligt daarmee naar eigen zeggen nog wel op koers om over heel 2015 een recordomzet in de boeken te zetten.
Onderuit op beursOp het Amsterdamse Damrak ging het aandeel ASML woensdagochtend onderuit na de presentatie van de tegenvallende kwartaalcijfers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.