Bol.com-partner Docdata voor miljoenenbedrag verkocht aan 'Tilburgse' distributeur Ingram Micro

14 oktober 2015 om 10:03
nl
Waalwijkse internetdienstverlener Docdata, een belangrijke partner van Bol.com, wordt voor 175 miljoen dollar (154 miljoen euro) verkocht aan Ingram Micro. Dat plan zal aan de aandeelhouders worden voorgelegd, zo maakte het bedrijf dinsdagnacht bekend.
Geschreven door

Door de overname kan de Waalwijkse internetdienstverlener zich verder ontwikkelen en nieuwe kansen grijpen om haar sterke marktpositie verder uit te breiden. Met de verkoop rondt Docdata een belangrijke fase in de ontwikkeling van het bedrijf af.
“We creëren de mogelijkheid om onderdeel van een sterke strategische partner met een wereldwijde dienstverlening en marktbenadering te worden”, zo staat er in de verklaring.
LEES OOK: 1000 banen erbij in Waalwijk door nieuw logistiek centrum Bol.com
'Toonaangevend bedrijf'Ingram Micro is een van de grootste distributeurs van IT-producten en –diensten ter wereld. Het hoofdkantoor in Nederland bevindt zich in Nieuwegein en het distributiecentrum is gevestigd in Tilburg.
Alain Monié, CEO van Ingram Micro, laat in de verklaring weten verrukt te zijn met de transactie. “Docdata is een toonaangevend en door merken en retailers hoog gewaardeerd e-commerce fulfilment bedrijf vanwege haar vermogen om klanten op tijd en kostenefficiënt te leveren. De oplossingen van Docdata zijn een uitstekende aanvulling op onze bestaande e-commerce dienstverlening.”
LEES OOK: Minder winst en omzet Docdata door vertrek Zalando
De topman van Docdata, Michiel Alting von Geusau, zal leiding geven aan de nieuwe dochtermaatschappij van Ingram. Hij vult aan: “Wij zijn erg enthousiast over het samengaan met Ingram Micro en zijn er van overtuigd dat deze transactie onze aandeelhouders een aanzienlijke meerwaarde zal bieden. Ik geloof sterk dat Ingram Micro de beste partner voor onze toekomstige business is en ik kijk ernaar uit dat Docdata onderdeel wordt van een bedrijf dat wereldwijd wordt erkend en gerespecteerd.”
Vaarwater van DocdataDe e-commercetak van Docdata is volgens Michiel Alting von Geusau te klein om zelfstandig de groeiambities van grote klanten te kunnen bijbenen. De internetverkopen groeien hard, en daar willen ook grote bezorgbedrijven als DHL en PostNL hun graantje van meepikken.
Zij komen steeds vaker in het vaarwater van Docdata. Klanten willen bovendien steeds vaker werken vanuit grote distributiecentra. Dat vergt investeringen waarvoor Docdata de benodigde schaalgrootte mist.    Een verkoop aan Ingram Micro voor omgerekend zo'n 155 miljoen euro is volgens Alting von Geusau niet alleen vanuit strategisch oogpunt de beste oplossing, maar ook financieel. Het Amerikaanse bedrijf bood eenvoudigweg een stuk meer dan een andere gegadigde waar Docdata het afgelopen jaar mee onderhandeld heeft.
Distribiteur Bol.comDocdata is het bedrijf dat de distributie van Bol.com regelt. Ook op het nieuwe logistiek centrum van Bol.com zal het e-commercebedrijf zorgen voor het personeel en de dagelijkse leiding. Verder zal Docdata Bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.