Corrupte agent Mark M.: 'Het lijkt wel een slechte film, hij loog iedereen voor’

14 oktober 2015 om 20:03
nl
De van corruptie verdachte agent (28) uit Weert die politiedossiers doorspeelde naar de onderwereld is de 28-jarige Mark M.. Dat meldt RTL Nieuws woensdag. Bekenden van de man, die werkte voor de politie in Son, zijn verbaasd. 'Niemand van ons wist van zijn praktijken.'
Geschreven door

M. woont sinds een halfjaar in een appartement boven een winkelstraat in Weert. De politie viel zijn woning op dinsdagavond 29 september binnen, melden buurtbewoners. Zij omschrijven hem als 'een patser met een dikke auto onder de kont' en als iemand die graag dure horloges en bontjassen draagt.
'Het voelt alsof iemand overleden is'Bekenden van M., die volgens het Openbaar Ministerie vooral actief was in Brabant, zijn ‘flabbergasted’. “Dit is echt onwerkelijk. Het lijkt wel een slechte film”, zegt een van hen.
ZIE OOK: 'Corrupte agent werkt bij Dienst Infrastructuur in Son'
“Iedereen kent hem in Weert. Hij was persfotograaf in die stad voordat hij naar de politie overstapte.” Die overstap maakte hij in 2009. Volgens een andere bekende belandde M. via een 'instroomtraject' bij de politie.
De verdachte is sinds een half jaar getrouwd met een Oekraïense vrouw. Hij had niet veel vrienden, zeggen mensen in zijn omgeving. “Hij leek absoluut geen type dat zomaar bij motorbendes binnen zou stappen, dachten wij. Ik hoef hem nooit meer te zien, het voelt alsof iemand overleden is.’’
Tonnen contant geldM. leefde volgens RTL Nieuws als een koning. Hij reed een Porsche Cayenne, ging vaak op vakantie naar onder meer Curaçao en de Dominicaanse Republiek en had tonnen contant geld in huis. Ook was hij vaak in het casino te vinden.
ZIE OOK: 'Politiemol' aangehouden na verkopen informatie aan onderwereld: ‘Handelde vooral in Brabant’
M. had zich ontwikkeld als ondernemer. Hij was onder meer eigenaar van het bedrijf Fur International, dat in kleding 'van en naar Oekraïne' handelde. Begin dit jaar opende hij een ander bedrijf: Drive-R.
ArrestatieDe arrestatie van M. kwam eerder deze maand aan het licht. Tijdens zijn werk speelde hij belangrijke politie-informatie door aan drugs- en motorbendes. Ook een vermeende handlanger, een 45-jarige Eindhovenaar, werd opgepakt.
Beiden zitten nog negentig dagen vast. De hechtenis van het tweetal werd woensdag door de rechter-commissaris in Den Bosch verlengd.
ZIE OOK: 'Eindhovenaar (45) handlanger van corrupte agent'
Bij politie en het Openbaar Ministerie zou worden gesproken van 'het grootste justitiële schandaal sinds de IRT-affaire' uit de jaren negentig, meldde het NRC Handelsblad destijds. Toen handelde de politie zelf in drugs.
Jan L.De informatie over de agent en zijn handlanger kwam naar voren tijdens een fraude-onderzoek naar autohandelaar Jan L. uit Oirschot. Dat meldden bronnen onlangs aan Omroep Brabant.
Het

onderzoek naar Jan L., eigenaar van Carstore, begon eind oktober vorig jaar. Hij wordt verdacht van het plegen van fraude bij het in- en verkopen van zeer exclusieve auto’s.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.