Vrouw (69) uit Eindhoven beroofd van trouwring overleden man: tien tips binnen bij politie over zaak - Omroep Brabant

Vrouw (69) uit Eindhoven beroofd van trouwring overleden man: tien tips binnen bij politie over zaak

14 oktober 2015 om 13:32
nl
Er zijn tien tips binnengekomen bij de politie over de beroving van een 69-jarige vrouw in juni op de Venuslaan in Eindhoven. Dat meldt de politie woensdag. Overvallers overvielen de vrouw in haar woning en beroofden haar onder meer van de trouwring van haar overleden man.
Geschreven door

De politie is nog altijd op zoek naar de daders. In de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werden onlangs beelden van de roof getoond.  
Daarop is te zien hoe het slachtoffer door de overvallers wordt overrompeld als ze via de tuin de keuken binnen lopen. Een van de overvallers rent meteen naar boven. Zijn compagnon pakt een mes uit de keukenla. Daarmee bedreigt hij het slachtoffer.  
SmeekbedeOp de bovenverdieping doorzoekt een van de overvallers een kast. Daar staan enkele antieke klokken in. Hij stopt de klokken in een sporttas, die hij ook in de kast vindt.
De vrouw moet haar ketting afgeven waar de trouwring van haar overleden man aan hangt. Ze smeekt de overvallers nog of ze het sieraad mag houden, maar de daders zijn onverbiddelijk. Met tape op haar mond wordt de vrouw in angst achtergelaten.
VuurwerkbomIn de uitzending van Bureau Brabant werd ook aandacht besteed aan de vuurwerkbom die door de brievenbus van het huis van Huub van Helvoort uit Schijndel werd gegooid.
Er kwamen na de uitzending drie tips binnen. Het totaal aantal tips staat nog altijd op drie, meldt de politie woensdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.