'Eikelzuiger actief in safaripark Beekse Bergen'

14 oktober 2015 om 21:14
nl
Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft deze herfst weer veel last van eikels. En dan gaat het niet om irritante bezoekers, maar om eikels die van de bomen vallen. Dieren kunnen ziek worden als ze die opeten, dus zijn er maatregelen getroffen. Het nieuwste wapen in de strijd tegen het stelletje eikels is: de eikelzuiger.
Geschreven door

Op de Afrikaanse savanne van Safaripark Beekse Bergen staan veel eikenbomen die momenteel veel eikels loslaten. Edelherten en andere Europese dieren eten deze eikels graag en kunnen daar ook prima tegen.
Afrikaanse dieren ziek van eikelsVoor Afrikaanse dieren geldt dat niet; die kunnen er goed ziek van worden. In de eikels zit namelijk tannine. Wanneer de Afrikaanse savannedieren teveel van dit giftige goedje binnenkrijgen, kan dat zelfs resulteren in sterfgevallen.
Om te voorkomen dat bijvoorbeeld de gnoes, gemsbokken, waterbokken ernstige buikpijn krijgen of nog erger, overlijden, neemt Safaripark Beekse Bergen speciale maatregelen. Rond de eikenbomen zijn hekken geplaatst om te voorkomen dat de gevallen eikels worden opgegeten.
'Geen ge-eikel meer'Het nieuwste wapen in de strijd tegen de eikels is dus de ‘eikelzuiger’. Na een lange zoektocht is er een dergelijk apparaat gevonden. De in safarikleuren gespoten ‘eikelzuiger’ wordt sinds kort ingezet om de eikels op te zuigen. "En nu maar hopen dat het snel is afgelopen met al dat ge-eikel", aldus de Beekse Bergen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.