Gevaarlijke achtervolging N2 op beeld: deze jongen (17) wil per se uit handen van politie blijven

VELDHOVEN - Een 17-jarige scooterrijder heeft woensdag in Veldhoven voor levensgevaarlijke verkeerssituaties gezorgd. De tiener reed met hoge snelheid in verboden richting, negeerde meerdere keren een rood verkeerslicht en scheurde langs enkele auto’s. Dit alles om uit de handen van de politie te blijven.
Een ooggetuige bedacht zich geen moment en pakte zijn telefoon om de gevaarlijke capriolen van de tiener vast te leggen op beeld. “Sta je voor een rood licht te wachten, zie je ineens dit”, zo schrijft hij op zijn Facebook-pagina. De beelden zijn donderdag op Dumpert gezet.

Rood verkeerslicht
De jongen reed over de N2 bij Veldhoven en lapte meerdere verkeersregels aan zijn laars. Zo reed hij zonder helm en negeerde hij een rood verkeerslicht. Een motoragent zag dat en wilde de tiener aanhouden.

De jongen dacht hem te slim af te zijn en racete ervandoor, meldt De Telegraaf op basis van de politie. Volgens de krant reed de tiener zó gevaarlijk dat de motoragent en zijn collega’s de achtervolging moesten staken vanwege de veiligheid van de andere weggebruikers.

Elf strafbare feiten
Niet veel later kwam de jongen weer in het vizier van de politie en kon hij alsnog worden opgepakt. De politie verdenkt hem van in totaal elf strafbare feiten, zoals het voeren van een vals kenteken, rijden zonder rijbewijs, veroorzaken van gevaar of hinder en het overtreden van de Opiumwet.

De tiener moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Hem hangt vermoedelijk een zware straf boven het hoofd.


Meer over dit onderwerp:
dumpert n2 veldhoven