'Politiemol Mark M. toch aangenomen ondanks negatief advies van AIVD'

15 oktober 2015 om 09:21
nl
Inlichtingendienst AIVD heeft een negatief advies gegeven bij het aannemen van politiemol Mark M. (28) uit Weert. De politie sloeg dit advies in de wind. Dat meldt de NRC woensdag.
Geschreven door

De inlichtingendienst wilde de politie geen verklaring van geen bezwaar afgeven voor de zij-instromer, zo schrijft de krant. Bij de aanstelling zou de politie het negatieve advies hebben genegeerd.
De agent kwam toch bij de politie, doordat hij een aanstelling als aspirant (leerling-)agent kreeg. De politie onderzoekt hoe de screening mis kon lopen.
Flamboyante levensstijlMark M. handelde vooral in Zuid-Oost Brabant. Hij zou hebben gewerkt voor Dienst Infrastructuur in Son. Woensdag werd duidelijk dat hij er een flamboyante levensstijl op nahield en voor zijn tijd bij de politie werkzaam was als persfotograaf.
Twee weken geleden werd M. aangehouden op verdenking van grootschalige corruptie bij de politie. Hij viel door de mand tijdens een fraude-onderzoek naar autohandelaar Jan L. uit Oirschot. Tijdens zijn werk speelde hij belangrijke informatie van de politie door aan drugs- en motorbendes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.