Video

RKC-fans hopen 'Seks met die Kale' en 'Brabantse Nachten Zijn Lang' heel vaak te horen

15 oktober 2015 om 18:02
nl
RKC Waalwijk blinkt dit seizoen nog niet uit in het maken van doelpunten. De ploeg maakte slechts zeven treffers in acht wedstrijden. Maar daar komt hopelijk snel verandering in. Alle spelers hebben namelijk een persoonlijk nummer uitgezocht dat wordt gedraaid als ze hebben gescoord.
Geschreven door

Er zitten een aantal ludieke nummers bij, zo blijkt uit het lijstje met goaltunes.
VoetbalhumorAls aanvoerder Steef Nieuwendaal scoort, klinkt vanaf nu het nummer Seks met die Kale. Het laat zich dan ook raden hoe de haardos van Nieuwendaal er uitziet.
Overigens wilde Nieuwendaal eigenlijk Sex on Fire van Kings of Leon als tune, maar iemand veranderde dat in de carnavalshit van de Lawineboys. "Ik ben bang dat ik slachtoffer ben geworden van een leuke voetbalgrap", lacht de kale aanvoerder.
Brabantse Nachten Zijn LangVeruit het populairste nummer is de klassieker Brabantse Nachten Zijn Lang van Arie Ribbens. De Brabantse spelers Vincent van Hoof, Philippe van Arnhem, Rick Mulder, Ralph Vos en Ingo van Weert kozen voor dit nummer.
"Toen ik hier kwam als klein jongetje draaiden ze dat nummer", verklaart Waalwijker Van Arnhem die keuze.
Surinaamse dansmuziekMaar de tune die vermoedelijk het vaakst zal klinken is die van de enige goaltjesdief van RKC: Arsenio Valpoort. Hij maakte zes van de zeven RKC-doelpunten tot nu toe. Hij koos voor het Surinaamse nummer Kankan Man van Tjatjie ft Enver, Beer& Ernie Wolf. "Kankan Man betekent een sterke man, een echte man. Dat motiveert me en geeft me kracht", legt de aanvaller uit. Valpoort heeft er overigens een kek dansje bij bedacht. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Ny-J1MeKJXI]
Vrijdag al succes?De persoonlijke nummers worden vanaf vrijdag gedraaid in het Mandemakers Stadion. De Waalwijkers spelen dan een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.