Foutje: speciaalbierbrouwerij Oijen plakt verkeerde etiketten op bierflesjes

15 oktober 2015 om 14:58
nl
"Oeps, foutje, vervelend." Zo reageert Speciaalbierbrouwerij Oijen op het feit dat de brouwerij donderdag enkele honderden bierflesjes uit de schappen moet halen vanwege 'een stomme fout'. Op de etiketten staat namelijk dat er meer bier in het flesje zit dan daadwerkelijk het geval is.
Geschreven door

Dat ontdekte een bierdrinker in Nijmegen onlangs. De bierliefhebber merkte dat hij het Oijense goud wel heel makkelijk wegklokte.
Krant getiptDe bierdrinker tipte het Brabants Dagblad. De krant ontdekte dat er in de flesjes 25 centiliter bier zit, terwijl er op de etiketten 30 centiliter staat. Vreemd!
De krant belde de Consumentenbond. Beide konden zich niet voorstellen dat de Oijense brouwers de boel 'probeerden te flessen'. Hier moest haast wel een andere verklaring voor zijn, zo dachten ze.
Vergeten etiketten te vervangenEn inderdaad, Speciaalbierbrouwerij Oijen had een fout gemaakt. Die ontstond nadat de brouwerij vorig jaar het merk Maashorstbier en bijbehorende etiketten van de Maashorstboeren overnam.
Oijen hield het lokale biermerk in stand, maar stapte wel over een kleiner formaat flesje, omdat de brouwerij die ook voor zijn andere bieren gebruikt. De brouwers vergaten alleen het etiket te vervangen.
'Lichtelijk geschrokken'"Een stomme fout", geeft Fokke Roeland van de bierbrouwerij donderdag eerlijk toe tegenover Omroep Brabant. "Het is ons op geen enkele wijze ooit opgevallen."
“Ik werd vanochtend uitgebreid verrast om te mogen staan tussen de grote biermerken op de tweede pagina van het Brabants Dagblad. Aan de ene kant een beetje trots, aan de andere kant lichtelijk geschrokken van wat we lazen.”
Flesjes vervangenSpeciaalbierbrouwerij Oijen zegt 'sorry' en neemt passende maatregelen. Het bedrijf haalt alle flesjes met verkeerde etiketten terug.
Roeland: "Maashorstbieren staan in de kinderschoenen, waardoor we gelukkig geen vrachtwagens vol terug moeten rijden. Dat wil niet zeggen dat het minder vervelend is. Ik denk dat we vanmiddag om een uur alles terug hebben.”
Bier komt waarschijnlijk niet meer terugDe brouwer zegt dat de onjuiste etiketten van de flesjes worden afgeweekt. Hoewel het bier zelf nog goed is, is de kans niet zo groot dat het opnieuw terug naar de schappen gaat. "Waarschijnlijk houden we een redelijk feestje en drinken we het zelf op", lacht Roeland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.