Burgemeester Van Gijzel krijgt weer deksel op neus: geen extra agenten

15 oktober 2015 om 14:23
nl
Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven krijgt geen extra agenten. Dit staat in een brief van minister Van der Steur aan de burgemeester van Eindhoven.
Geschreven door

In de brief staat dat de verdeling van agenten gemaakt is, en dat er in de regio Zuid-Oost Brabant sinds 1 januari 2015 al iets meer agenten zijn bijgekomen. Nog meer politieagenten voor de regio is volgens de minister op dit moment geen optie.
Er kan wel geschoven wordenWel kan er volgens de minister geschoven worden met agenten. "Als er incidenteel behoefte is aan extra politiecapaciteit in een deel van de regionale eenheid zal eerst worden bezien of verschuiving van capaciteit binnen de regionale eenheid uitkomst biedt. Als dit niet het geval is, heeft het gezag de mogelijkheid om bijstand aan te vragen bij de korpschef."
Burgemeester Van Gijzel heeft al vaker aangegeven dat hij vindt dat de regio meer agenten moet krijgen voor de bestrijding van de criminaliteit. CDA-Kamerlid Peter Oskam is het niet eens met de brief van de minister aan burgemeester Van Gijzel.
"Hier trekt een burgemeester aan de bel, die dringend behoefte heeft aan meer agenten. Maar de minister zegt hier omslachtig dat het niet gaat gebeuren. De minister neemt ofwel de lokale en regionale zorgen niet serieus, ofwel hij heeft een tekort aan agenten dat hij niet met zo veel woorden wil toegeven."
Oskam zal bij de begroting van Veiligheid en Justitie opnieuw aandringen meer agenten op te leiden. "Dit is hard nodig, ook gezien de extra druk die er op de politie rust naar aanleiding van de komst van verschillende asielzoekerscentra."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.