Video

Markthal Eindhoven bijna open: Veemgebouw op Strijp-S wordt Vershal

15 oktober 2015 om 11:36
nl
Na Rotterdam en Amsterdam krijgt ook Eindhoven haar eigen overdekte markthal. In het Veemgebouw op Strijp-S opent zaterdag op de begane grond Vershal Het Veem zijn deuren.
Geschreven door

"Nog niet alle plekken zijn bezet", zegt Alphons Janssen namens eigenaar, woningbouwcorporatie Trudo. "Maar aangezien zaterdag ook de Dutch Design Week opent, willen we niet langer wachten." De lege plekken worden opgevuld met werk van studenten en afgestudeerde ontwerpers van de Design Academy in Eindhoven.
Van groenteboer tot brouwerijDe Vershal beslaat zo'n 3000 vierkante meter. Je kunt er niet alleen boodschappen doen zoals bij een bakker, groenteboer of Turkse supermarkt, maar ook een hapje of drankje nuttigen. Zo opent Hanneke Prinsen haar Potatogo, verschillende soorten gepofte aardappelen om zo mee te nemen in de hand.
Haar buurman in de vershal is haar vader, Maarten Prinsen. Zijn toko heet 'Pancake S' en zijn product is duidelijk. De overbuurman is brouwerij Het Veem. Daar wordt vanaf volgend jaar speciaal bier gebrouwen. Nu al serveert Daan van Stiphout er in familieverband gebrouwen pils. Later komt er ook nog een winkel bij.
Dagelijkse boodschappen én een hapje etenIn Rotterdam is De Martkhal een ware toeristische attractie, mede omdat het in een bijzonder ontworpen gebouw is gevestigd. Veel mensen komen ernaartoe onder het motto 'kijken, kijken, niet kopen' en daar lijden de ondernemers onder. Trudo is daar in Eindhoven niet bang voor omdat het een iets ander concept is. Janssen: "Je kunt hier je dagelijkse boodschappen doen en weer gaan. Of je koopt wat én gaat hier zitten om wat te eten en drinken."
Ruimt de helft van de hal is inmiddels bezet met ondernemers. Trudo heeft nog verschillende gesprekken lopen en gaat er van uit dat op niet al te lange termijn de hele hal verhuurd zal zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.