Film Tilburgse Lidi Toepoel vertoond op filmfestival LA, nieuw succes voor 'Laatste brugwachter'

15 oktober 2015 om 12:24
nl
De film 'De laatste brugwachter' van de Tilburgse filmmaakster Lidi Toepoel is geselecteerd voor het Los Angeles International Children's Film Festival. Toepoel is vereerd. "Het is heel leuk dat je een kinderfilm maakt die internationaal ook als leuk en interessant wordt gezien. Dat hij zo een podium krijgt, daar ben ik heel trots op."
Geschreven door

De film draait om de laatste brugwachter van Tilburg. Die gaat met pensioen en is op zoek naar een opvolger. De kleine Daan, die van boten en bruggen houdt, ziet dat wel zitten. Maar een kind kan moeilijk een brug handmatig bedienen. [YouTube:body:http://youtu.be/n--QxG3QYDQ]Veel lofToepoel oogstte al veel lof met haar film, die ze maakte in het kader van een wedstrijd voor talentvolle filmmakers. Half maart ging 'De laatste brugwachter' in première in het bekende Amsterdamse filmtheater Tuschinski. Dat vond De Tilburgse al 'een hele eer'. "Ik vroeg me af of ik zoiets ooit nog zou meemaken. En nu wordt 'ie in LA vertoond, een van de plekken waar het filmhart in de wereld klopt!"
Het elfde Los Angeles International Children's Film Festival vindt plaats het Los Angeles County Museum of Art, op 12 en 13 december. Of Toepoel er naartoe gaat, is nog de vraag. "Ik zou wel willen, maar ik moet het zelf bekostigen. Het is de vraag hoe ik dat geregeld kan krijgen. Maar het zou wel mooi zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.