Foutje van makelaar: huis van Berlicums raadslid per ongeluk te koop gezet - Omroep Brabant

Foutje van makelaar: huis van Berlicums raadslid per ongeluk te koop gezet

15 oktober 2015 om 13:29
nl
Harvy Schouten keek verschrikt op toen hij donderdag de e-mail opende van de huizensite Funda. Nietsvermoedend kwam hij daar zijn eigen huis tegen op een lijst van 'nieuw binnengekomen' te koop staande huizen. "Ik woon al acht jaar in dit huis en heb helemaal geen plannen om het te verkopen", reageert het Berlicumse raadslid verbolgen.
Geschreven door

Bij navraag ontdekte hij de fout al snel. "De makelaar had twee cijfers in de postcode verwisseld, waardoor je mijn huis te zien krijgt in plaats van het huis in Boxtel dat wel te koop staat."  
Schouten werd donderdag meteen overstelpt met reacties. "In Berlicum ging het als een lopend vuurtje rond dat ik zou gaan verhuizen. Dat is niet alleen privé heel vervelend maar ook zakelijk, want ik heb op dit adres ook een dierenpension. Klanten zijn bang dat ze hun dieren nu niet meer bij mij kunnen onderbrengen."
Huizen lijken op elkaarDe vergissing is voor Harvy Schouten extra vervelend omdat hij als CDA-raadslid geacht wordt in zijn gemeente te wonen. Daar komt nog bij dat de gemeente Sint Michielsgestel, waar Berlicum onder valt, vanaf 1 januari volgend jaar ambtelijk gaat samenwerken met Boxtel. "Iedereen vraagt nu of 'mijn verhuizing' naar Boxtel daarop al vooruitloopt."
Verwarring alom dus. Omdat de twee huizen bovendien veel overeenkomsten hebben, dringt de vergissing niet meteen bij iedereen door, meent Harvey Schouten.  "Allebei de huizen zijn bijvoorbeeld vrijstaand en hebben huisnummer 9."
'Wij kunnen er niet veel meer aan doen'De makelaar die de fout maakte, Smit en Van Tartwijk in Vught, heeft de vergissing erkend. "Wij kunnen er niet zoveel meer aan doen. We hebben de fout gemeld bij Funda en die gaan het herstellen, maar het duurt nog zeker tot morgen voordat die correctie op de site is doorgevoerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.