Vrienden konden niets voor doodgeschoten Mick in Tilburg betekenen: ‘Ze zijn hevig getraumatiseerd'

15 oktober 2015 om 16:04
nl
De mannen die in het huis in de Betuwestraat waren op het moment dat de 48-jarige Mick uit Tilburg werd doodgeschoten, konden helemaal niets voor hun kameraad betekenen. Ze zijn door de fatale schietpartij van vorige maand hevig getraumatiseerd en krijgen waar nodig professionele hulp. Dat bevestigt een nabestaande op basis van gesprekken met de vrienden. Dinsdag werd opnieuw een verdachte in de geruchtmakende moordzaak aangehouden.
Geschreven door

Bij de gewapende overval in de Betuwestraat kwam de 48-jarige bewoner Mick om het leven. Hij werd in zijn Hindoestaanse Godenkamer doodgeschoten. Op dat moment waren vier Tilburgse vrienden van het slachtoffer in zijn huis. “Zij konden niets meer voor Mick betekenen. Ze verstijfden van angst en bovendien ging alles razendsnel. Voor ze het wisten was het gebeurd”, vertelt het familielid op basis van gesprekken met de kameraden.
LEES OOK: Verbijstering bij nabestaanden doodgeschoten Tilburger om verlof tbs’er: ‘Hoe kan dit nou verdomme?'
'Voor hun ogen doodgeschoten'De vier mannen werden kort na de schietpartij opgepakt, maar later in de week weer vrijgelaten omdat ze niets met de schietpartij te maken hadden. Een aantal van hen is hevig getraumatiseerd en krijgt medische hulp. “Dat is natuurlijk niet gek. Ze dachten even gezellig bij Mick op bezoek te gaan. In de plaats daarvan wordt hun geliefde kameraad opeens voor hun ogen doodgeschoten.”
Wat er zich precies in het huis heeft afgespeeld, weten de nabestaanden nog altijd niet. Mogelijk is Mick doodgeschoten vanwege zijn waardevolle collectie sieraden en kettingen. Over de vierde aanhouding is de familie kort. "Hopelijk is het hiermee klaar en kunnen we het eindelijk een plekje geven."
LEES OOK: Nachtmerrie voor nabestaanden doodgeschoten Tilburger (48): 'Onze broer is koelbloedig vermoord’
Verdachte tbs'erDe nabestaanden van de doodgeschoten Tilburger reageerden eerder met grote verslagenheid op het nieuws dat de verdachte van de moord een tbs’er is. Ze vertelden dat ze erover denken om naar de rechter te stappen als blijkt dat de 20-jarige verdachte uit Spijkenisse betrokken is geweest bij de fatale schietpartij. “Hoe kan het toch dat zo’n iemand die jeugd-tbs heeft voor allerlei zware misdrijven en op verlof was, de kans krijgt om tijdens zijn behandeling mijn broer te doden? Dat is echt niet te bevatten”, meldde een familielid toen aan Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.