Poging doodslag en roofoverval: was 6 jaar cel, nu 9 jaar geëist in hoger beroep tegen Eindhovenaar

15 oktober 2015 om 16:18
nl
Tegen de 37-jarige Eindhovenaar E.P. is donderdag in hoger beroep een gevangenisstraf van negen jaar geëist. Hij schoot in september 2012 met een vuurwapen op inzittenden van een auto en eerder die avond deed hij een poging een woning te overvallen.
Geschreven door

In november 2013 kreeg de man nog een celstraf van zes jaar opgelegd. Volgens de advocaat-generaal is het bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan drie keer poging tot doodslag, het voorhanden hebben van twee vuurwapens en poging tot een roofoverval op een woning samen met twee anderen. Daarom is de eis in hoger beroep hoger dan de reeds opgelegde straf.
SchietpartijE.P. reed in een auto over de Leenderweg in Eindhoven en kreeg daar ruzie met drie inzittenden van een andere auto. Bij een verkeerslicht kwamen beide auto's tot stilstand en stapten twee inzittenden uit om verhaal te gaan halen.
De derde man bleef op de achterbank zitten. Op dat moment stak E.P. zijn arm uit het raam en schoot tweemaal richting de mannen. Eén van de kogels kwam via de voorruit op borsthoogte in de bestuurdersstoel, de andere kogel ketste af op de weg.
Poging tot woningovervalDiezelfde avond had de verdachte al geprobeerd met een 30-jarige man uit Bergeijk en een 29-jarige man uit Amsterdam een woningoverval te plegen in Someren.
Zij knipten een gat in een hek en waren al op privéterrein, maar besloten op het laatste moment de overval af te blazen vanwege de strenge beveiliging. Zij waren in het bezit van twee vuurwapens, breekwerktuigen en droegen een bivakmuts of een panty over hun hoofd.
De mannen uit Bergeijk en Amsterdam kregen destijds een celstraf van twee jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.