Hans Alders stopt als voorzitter Alderstafel: 'Den Haag moet nu beslissen over Eindhoven Airport'

15 oktober 2015 om 21:26
nl
Hans Alders vindt dat zijn rol bij de uitbreiding van Eindhoven Airport is uitgespeeld. De oud-politicus meent dat de zogeheten Alderstafel klaar is met haar werk en daarom stopt hij als voorzitter.
Geschreven door

Aan de Alderstafel probeerden voor- en tegenstanders van de uitbreiding van Eindhoven Airport de afgelopen jaren een compromis te bereiken. Dat gebeurde onder voorzitterschap van Hans Alders.
'Werk Alderstafel zit erop'Alders zei donderdagavond in de Tweede Kamer dat er nu een ander overlegmodel moet komen. Een gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant of iemand anders uit de regio zou er leiding aan moeten geven, aldus Alders. "Het werk van de Alderstafel zit erop."
Donderdagmiddag verklaarde Kamerlid Wassila Hachchi van D66 al dat het tijd is voor Alders om op te stappen als voorzitter van de Alderstafel. Omwonenden van Eindhoven Airport zouden onvoldoende vertrouwen in hem hebben.
Geen vluchten tussen elf en twaalf Volgens Alders is hij tot het uiterste gegaan in zijn poging om met een voorstel te komen waarin ook omwonenden, de buurgemeenten van Eindhoven en de milieuorganisaties zich kunnen vinden. Die zijn onder andere tegen vluchten van en naar Eindhoven Airport tussen elf en twaalf  uur 's avonds.
Alders vertelde de Tweede Kamer dat hij nog heeft voorgesteld dat er na half twaalf niet meer gevlogen wordt. Maar dat werd ook verworpen.
ZIE OOK: Staatssecretaris Mansveld hoopt nog op compromis Eindhoven Airport
'Het is nu aan Den Haag'Hij meent dat de politiek in Den Haag nu een beslissing moet nemen over de uitbreiding van Eindhoven Airport. "De politiek moet haar verantwoordelijkheid nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.