Messen worden geslepen voor derby: 'Helmond Sport op papier beter dan FC Eindhoven'

15 oktober 2015 om 18:30
nl
Uit de huidige stand in de Jupiler League valt het niet op te maken, maar volgens Helmond Sport-middenvelder Roel van de Sande is Helmond Sport beter dan FC Eindhoven. "Als je de selecties tegen elkaar afzet dan doen wij zeker niet onder voor FC Eindhoven. Op papier hebben we misschien nog wel betere spelers", aldus Van de Sande.
Geschreven door

Het moge duidelijk zijn: de messen worden geslepen in Helmond voor de derby tegen FC Eindhoven. "Er liggen zeker kansen voor ons", vervolgt Van de Sande. "We moeten alleen uitkijken dat we Eindhoven niet in hun spel laten komen."
Doelpunten tekortOm het FC Eindhoven vrijdag lastig te maken, dient er wel gescoord te worden door Helmond Sport. En dat is juist het probleem de laatste tijd. De bal wil niet in het netje.
"Zo werkt dat in het voetbal. Je moet er toch af en toe een balletje in schieten. We laten punten liggen in wedstrijden waarin we meer kansen krijgen dan de tegenstander. Daar maken we ons wel zorgen over, maar we werken er aan", besluit Van de Sande.
Blessures FC EindhovenIn aanloop naar de Brabantse derby kampt FC Eindhoven nog steeds met een fiks aantal blessures. Hoewel de ploeg vierde staat in de Jupiler League wervelt het spel de laatste tijd wat minder dan aan het begin van het seizoen.
"Het is een makkelijk excuus, maar het is wel zo dat we de laatste wedstrijden niet één keer met dezelfde achterhoede hebben gespeeld. We blijven zoeken naar de juiste samenstelling. Dan is het moeilijk om het spel wat we normaal spelen vast te houden" , vindt Roald van Hout van FC Eindhoven.
Met een overwinning in eigen huis nestelt FC Eindhoven zich nog steviger in de top. Al zal het lastig worden, verwacht Van Hout. "In de eerste divisie is geen enkele tegenstander makkelijk. Het is een derby, dus Helmond sport zal extra strijd leveren. Het is belangrijk dat wij dat ook in de wedstrijd leggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.