Acute crisisopvang voor 250 vluchtelingen aan Ringbaan-Noord in Tilburg, vrijdag komen de eersten

15 oktober 2015 om 18:40
nl
Aan de Ringbaan-Noord in Tilburg komen vanaf vrijdag 250 vluchtelingen in een crisisopvang terecht. Ze worden opgevangen in het voormalige Danscentrum Zuid aan Ringbaan-Noord 7. Dat staat in een brief van de gemeente die donderdag is verstuurd.
Geschreven door

"Momenteel is de nood in Nederland zo hoog dat ook voor de zeer korte termijn acute crisisopvang nodig is", zo staat in de brief. Het Rijk en het COA hebben daarom een beroep gedaan op de gemeente Tilburg. Het voormalige danscentrum is eigendom van de gemeente en voldoet aan brandveiligheidseisen.
TijdelijkEr is een aantal grote zalen in het pand waar bedden geplaatst kunnen worden. Het gaat om tijdelijke opvang, want 1 december wordt het pand overgedragen aan een nieuwe eigenaar.
Eerder werd al bekend dat vanaf november ongeveer 400 vluchtelingen terechtkomen in het voormalige woonzorgcentrum Jozefzorg aan de Kruisvaardersstraat in Tilburg. Omwonenden zijn het niet helemaal met de plannen eens. Ze willen dat de vluchtelingen verspreid worden over de stad. Die opvang is voor maximaal drie jaar. De gemeente bekijkt of er mogelijkheden zijn om in 2018 een regulier asielzoekerscentrum te realiseren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.