Rudolph van Veen: 'Ik ben verbaasd dat kerststress nog niet in het Groene Boekje staat'

15 oktober 2015 om 19:32
nl
Het duurt niet meer heel lang of de kerststress begint voor velen weer. Maar als het aan meesterkok en meesterpatissier Rudolph van Veen ligt komt daar dit jaar een einde aan. Met zijn nieuwe kook- en bakboek Rudolph's Christmas biedt hij de oplossing. Om zijn recepten te ruiken en proeven kunnen liefhebbers zelfs vanaf 11 november naar de theaters.
Geschreven door

"In het begin heb ik ook nog wel kerststress gehad. Dat kreeg ik toen mee van mijn ouders", vertelt Rudolph van Veen in het programma Onder Ons. "Kerst is voor mij het hoogtepunt van het jaar."
Boek De vraag 'wat eten we met kerst?' krijgt de bekende tv-kok een paar keer per dag. "Met Kerstmis wil iedereen iets extra's doen." Maar vanaf nu kan die vraag beantwoord worden door zijn nieuwste boek Rudolph's Christmas. "Het uitbrengen van zo'n boek was al zo'n tien jaar mijn wens." In het boek staan het klassieke kerstdiner, maar ook vegetarische gerechten, gourmetten en het maken van kerstgebak.  
Theatershow Een kok in een theater? "Ja, dat klinkt misschien een beetje gek", reageert Rudolph van Veen. "De theatershow is de 'verlevending' van mijn boek." In de theatershow staat de keuken van de kok op het podium. Tijdens de voorstelling komen anekdotes, recepten, kookdemo's, praktische tips, filmbeelden en muziek aan bod.
Bianca Janssen, net als Van Veen 24Kitchen-chefkok, helpt tijdens de live-kookmomenten met koken. En zangeres Barbara Straathof, bekend van The Voice of Holland, zorgt voor live muzikaal entertainment. De première is 11 november in Theaters Tilburg. Verder is de theatershow nog te zien in Cuijk en Den Bosch.
Stoofpeer mag niet ontbrekenEn als het aan de kok zelf ligt, kan de stoofpeer tijdens de kerst niet ontbreken. "Een kerst zonder stoofpeertjes is als vrijen zonder zoenen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.