Grote brand bij loods pluimveehouderij Someren: ‘Geen asbest vrijgekomen'

16 oktober 2015 om 01:32
nl
Bij een loods van een pluimveehouderij aan de Houtbroekstraat in Someren brak donderdagavond brand uit. De brand is uitslaand en zorgt voor veel rookontwikkeling. Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen bij de brand.
Geschreven door

De brand brak rond elf uur uit. In de loods staan meerdere landbouwvoertuigen. Omstanders hoorden meerdere knallen uit de loods komen, vermoedelijk zijn dat gasflessen die ontploften. Van het pand en wat er in staat, is weinig meer over. De stallen van het bedrijf waren leeg.
Na ruim een uur was de brand onder controle. Al snel werd de brand opgeschaald naar zeer grote brand, dit om uitbreiding te voorkomen. De brandweer kwam ter plekke met ongeveer tien tankauto’s en een hoogwerker.
Veel rookontwikkelingDe brand zorgde voor veel rook. Deze was te zien vanaf de snelweg A67 en trok ook over het centrum van Someren heen. Het nablussen van de loods, die grotendeels van hout was gemaakt, duurde geruime tijd.
Burgemeester Alfred Veltman van Someren kwam ter plekke. Hij werd geïnformeerd over het verloop van de brand en de te volgen procedure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.