'Veiligheid op vliegbasis Eindhoven nog niet op orde: Militaire Luchtvaart Autoriteit doet aangifte'

16 oktober 2015 om 09:21
nl
De veiligheid op vliegbasis Eindhoven laat nog altijd te wensen over. Zo vervoerden Hercules transportvliegtuigen behalve personeel ook zogenoemde flares in het ruim van het vliegtuig. Dat zijn magnesiumfakkels die volgens de luchtvaartwet net als munitie apart of aan de buitenkant van een toestel moeten worden vervoerd. Dit meldt De Telegraaf vrijdagochtend.
Geschreven door

Volgens de krant heeft de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) aangifte gedaan tegen de vliegbasis. Magnesium is zeer licht ontvlambaar en daarom aan boord van een vliegtuig vaak nog onveiliger dan gewone munitie.
Aangifte 'pijnlijk'De krant noemt de aangifte van de MLA ‘pijnlijk’. Dit omdat de vliegbasis Eindhoven en dan met name het Hercules-squadron (het 336 Squadron) al eerder in opspraak kwam. Zo concludeerde  de Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) dat binnen het squadron niet serieus genoeg werd omgegaan met de vliegveiligheid.
Bij het squadron dat met Herculesvliegtuigen transporten uitvoert, bleken vliegers niet capabel, werden veiligheidsvoorschriften aan de laars gelapt  en werd zelfs met een slok op gevlogen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.