Corporaties Breda en Veghel halen woningen uit de verkoop voor vluchtelingen - Omroep Brabant

Corporaties Breda en Veghel halen woningen uit de verkoop voor vluchtelingen

16 oktober 2015 om 12:58
nl
Uden en Veghel hebben afspraken gemaakt met woningcorporaties om asielzoekers met een verblijfsvergunning sneller te kunnen huisvesten. De corporaties zullen een aantal woningen die ze eigenlijk van de hand willen doen uit de verkoop halen en die beschikbaar stellen aan vluchtelingen.
Geschreven door

Dat melden onder meer BredaVandaag, Brabants Dagblad en BN/DeStem. Volgens wethouder Patrick van Lunteren in Breda gaat dat niet ten koste van het huidige aanbod huurwoningen, zo zei hij tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad. Om hoeveel woningen het gaat, kon hij niet zeggen.
Ondertussen is Breda 'volle bak' bezig met het zoeken naar alternatieve locaties voor een asielzoekerscentrum. Tot oktober 2016 wordt de vrouwengevangenis bij de Koepel nog gebruikt als azc voor vierhonderd vluchtelingen.
Veghel en UdenOok de Veghelse politiek heeft onlangs aangegeven extra statushouders te willen huisvesten in sociale huurwoningen. Een meerderheid van de partijen in de commissie ruimte en milieu stemde donderdag in met de opvang van extra statushouders, meldt het Brabants Dagblad.
Woningcorporatie Area heeft de verkoop van sociale huurwoningen stilgelegd. Zo komen er in Uden en Veghel dertig woningen vrij om asielzoekers in te huisvesten, aldus de krant.
In de toekomst geen voorrang voor statushoudersDe Tweede Kamer heeft donderdag besloten dat statushouders in de toekomst geen voorrang meer krijgen op sociale huurwoningen. Dat besluit is nog niet van kracht: de wijziging van de huisvestingswet wordt pas over enkele maanden doorgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.