Vermoorde mannen gevonden in hagelnieuw vakantiehuisje in 'spookpolder' in Hooge Zwaluwe

16 oktober 2015 om 16:00
nl
De twee mannen die donderdag in de polder tussen Hooge Zwaluwe en Drimmelen dood werden gevonden, lagen in een vakantiehuisje dat in april dit jaar openging na een flinke restauratie. Het voormalige wachtershuisje wordt eens in de zoveel dagen verhuurd aan klanten, melden boeren die in de buurt van het pand wonen. “Het spookt ’s nachts in de polder”, vertelt een van hen in gesprek met Omroep Brabant en BN DeStem. Er is nog niemand in de moordzaak aangehouden.
Geschreven door

Het is onduidelijk of de huurders van het 'Biesboschhuisje' de slachtoffers zijn en of de lichamen in de woning zijn gevonden of net erbuiten. Het grote politieonderzoek aan de Hamseweg 9, gelegen aan de polder met in de omgeving een paar boerderijen en mooie natuur, gaat vrijdag in alle hevigheid verder.
De levenloze lichamen zijn aan het einde van de ochtend uit het huis gehaald. Ze zijn naar een mortuarium gebracht, waar sectie verricht wordt en waar moet worden vastgesteld wie de doden zijn. “We weten nu nog niet om wie het gaat”, bevestigt een politiewoordvoerder. “We gaan vanmiddag de buurt in om bewoners te ondervragen en verder gaat de recherche sporenonderzoek verrichten in het pand.”
ZIE OOK: Dubbele moord in Hooge Zwaluwe: lichamen van mannen gevonden
Oase tussen land en waterHet vakantiehuis opende in april van dit jaar de deuren na een omvangrijke restauratie. De woning ligt op een heuvel aan het natuurgebied 'Gat van den Ham' (vlakbij de Biesbosch) in een oase tussen land en water. Het pand met rieten dak staat als monument op de gemeentelijke monumentenlijst.
In de jaren veertig van de vorige eeuw diende de woning als koewachtershuisje. Sinds de jaren negentig raakte het huis in verval en begon het te verpauperen. Totdat een bekend recreatie-echtpaar in 2012 het overnam en de boel opknapte.[Tweet:body:https://twitter.com/NaaktgeborenJ/status/654949714991972353]
'We zijn geschrokken'Voor de eigenaren valt zeven maanden na de opening de droom in duigen. Bij een politie-inval donderdag werden twee levenloze lichamen binnen of net buiten het huis gevonden. Boeren vertellen dat de politie met meerdere wagens richting het vakantiehuisje reed. Ook werd een voltallig arrestatieteam ingezet. “Dat werd uit voorzorg gedaan”, aldus de politie.
“We mogen al een tijd lang de straat niet meer in”, verzuchtte een van de boeren vlak na de melding. “Van het nieuws zijn we best wel geschrokken. Hier komt echt nooit iemand. Alleen ’s avonds en ’s nachts horen we regelmatig auto’s voorbijrijden.”[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/654909091920392192]
Volledig gerestaureerdVolgens buurtbewoners is de eigenaar van het nieuwe vakantiehuisje, die sinds 2006 minicamping ‘Oud-Drimmelen’ beheert, maandag nog gespot in het pand.
“Toen was er dus nog niets gebeurd. Het is nogal wat hoor. Ik weet niet of ik deze week wel rustig kan gaan slapen. Hier gebeurt normaal nooit wat.”
RecordDoor de dubbele moord komt het aantal Brabantse doden door misdrijf op 25 dit jaar. Alleen al in het westen van de provincie zijn er tien mensen door geweld om het leven gekomen, een record.
De eigenaar van het vakantiehuisje wilde vrijdagochtend geen commentaar geven. "We zijn erg geschrokken en willen de politie alle ruimte geven om onderzoek te doen. Daar laten we het bij."
LEES OOK: Dode gevonden in Raamsdonksveer
Schietpartijen West-BrabantDeze week waren er ook twee schietpartijen in West-Brabant. Een man van vermoedelijk Turkse komaf werd met een schotwond gedropt bij het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout door onbekenden in een Belgische Mercedes. Rond hetzelfde tijdstip werd een 46-jarige Bredanaar in het huis van zijn moeder neergeschoten. Opvallend: beide mannen weigeren te vertellen wat er is gebeurd.
Voor de politie zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen het vele schietgeweld in de regio.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe[YouTube:body:https://youtu.be/SI6SbtBJ5qA][Tweet:https://twitter.com/EmileVaessen/status/654879958679072769][Tweet:https://twitter.com/EmileVaessen/status/654908774172524544][Tweet:https://twitter.com/pvklinken/status/654719562655502336][Tweet:https://twitter.com/PieterHVNL/status/654951313072128000]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.