Corrupte agent Mark M. niet door screening AIVD vanwege zijn Oekraïense vrouw - Omroep Brabant

Corrupte agent Mark M. niet door screening AIVD vanwege zijn Oekraïense vrouw

16 oktober 2015 om 10:48
nl
Mark M., de man die onlangs werd ontmaskerd als de politiemol, kwam in dienst bij de politie omdat hij op een lichtere baan solliciteerde. Voor deze functie was geen screening van de AIVD nodig. Eerder had de inlichtingendienst wel een negatief advies afgegeven over M., toen hij voor een vertrouwensfunctie in aanmerking kwam. Dat had te maken met de vrouw van de man uit Weert.
Geschreven door

Agenten met een vertrouwensfunctie krijgen vaak met gevoelige informatie te maken. Mark M. kon daar niet bij, maar wel bij diverse politiedossiers. Hij werkte voor de Dienst Infrastructuur in Son.
PartnerDe inlichtingendienst gaf een negatief advies vanwege de Oekraïense partner van de verdachte agent. Omdat de AIVD geen samenwerkingsverband heeft met veiligheidsdiensten in Oekraïne, konden de vrouw van de verdachte en haar familie niet worden gescreend.
Daarom weigerde de dienst een Verklaring van Geen Bezwaar af te geven, zo meldt de NOS. M. ging vaak in de Oekraïne op bezoek bij zijn vrouw. Sinds een halfjaar waren ze getrouwd.
Luxe levenDe 28-jarige M. werd eind vorige maand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht belangrijke informatie te hebben doorgespeeld aan drugs- en motorbendes.
Het bleek dat M. er een luxe leventje op nahield. Hij ging veel op vakantie, kocht dure spullen en reed in peperdure auto’s. Ook een 45-jarige Eindhovenaar werd gearresteerd. Hij wordt gezien als handlanger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.