Vijf verdachte Satudarah-leden in brute moordzaak Rudi Schouten weer op vrije voeten

16 oktober 2015 om 12:04
nl
De vijf leden van motorclub Satudarah die begin deze week werden opgepakt op verdenking van de moord op Rudi Schouten (28) uit Breda, zijn weer op vrije voeten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda bevestigd.
Geschreven door

De verdachten, vier mannen (26,30, 40 en 56 jaar) uit Breda en een man (50) uit Etten-Leur, worden niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. "Ze blijven wel verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf", benadrukt een OM-woordvoerster.
Vuurwapen            Bij een van de vrijgelaten verdachten werd een vuurwapen gevonden. Onderzoek wijst uit dat dit niet het wapen is dat bij de moord op Schouten is gebruikt.
Hoofdverdachte Pearl S. kwam vrijdag niet opdagen bij de pro-forma zitting. Hij zit nog wel vast.
MoordDe 28-jarige Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april op klaarlichte dag belaagd met een bijl en een priem. Daarna werd hij neergeschoten op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Cypresstraat in Breda.
De Bredanaar had een hoop aan zijn kerfstok. Zo werd hij in 2012 veroordeeld  voor een dollemansrit door het uitgaanscentrum van Breda. Tijdens de wilde achtervolging werd Schouten op de Nieuwe Prinsenkade neergeschoten door de politie.
Dollemansrit BredaDe dollemansrit gebeurde midden in de nacht. Schouten reed in de auto van zijn moeder met behoorlijke snelheid in op politieagenten, een taxichauffeur en uitgaand publiek. Een aantal agenten moest opzij springen. De politie schoot vervolgens op de man.
Later verklaarde Schouten zich niets van de dollemansrit te herinneren. Schouten lag weken in het ziekenhuis, maar als door een wonder kwam hij er helemaal bovenop. De betrokken politieman werd niet vervolgd omdat justitie inzag dat er geen andere mogelijkheid meer was om Schouten tot stoppen te dwingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.