VFL Wolfsburg schat PSV net zo sterk in als Manchester United

19 oktober 2015 om 14:06
nl
PSV versloeg Manchester United, maar verloor van CSKA Moskou in de Champions League. VFL Wolfsburg deed precies het omgekeerde. Het is dus spannend in poule B. Woensdag treft PSV in de Volkswagen Arena VFL Wolfsburg.
Geschreven door

VFL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking: "We hebben een poule met ploegen die ongeveer hetzelfde niveau hebben. Dat zie je ook aan de wedstrijden die nu gespeeld zijn en dat zal in onze wedstrijden tegen PSV ook zo zijn. Geen club is al zeker dat ze de groep gaan overleven. We kunnen alle wedstrijden nog winnen, maar ze ook allemaal verliezen."
PSV wordt heel serieus genomenOok Bas Dost, targetman bij de Duitsers, ziet geen échte favorieten in de groep. "Ik vond Manchester United in de wedstrijd tegen ons niet veel beter dan CSKA Moskou, dus ik denk ook dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. PSV heeft van Manchester United gewonnen en dat wordt hier heel serieus genomen."
Er wordt bij VFL Wolfsburg met respect over PSV gesproken. Niet alleen vanwege de overwinning tegen Manchester United. Ook de overwinning tegen Ajax heeft indruk gemaakt.
PSV-middenveld pronkstukHecking: "PSV heeft een uitstekend middenveld. Dat is hun pronkstuk. Daarbij twee snelle aanvallers. En Luuk de Jong is altijd gevaarlijk". Lachend; "Zwakke punten zie ik ook. Die hoop ik woensdag bloot te leggen."
Wolfsburg kijkt uit naar de komende Champions League-wedstrijden, maar de crisis bij Volkswagen behéérst het dagelijkse leven. En dat heeft ook een weerslag op de club.
VFL Wolfsburg ís VolkswagenDost: "Alle mensen die hier wonen in de stad zijn voor VFL Wolfsburg en werken bij Volkswagen. Dus als het slecht gaat met Volkswagen zijn de mensen hier niet blij. Daarnaast is het de hoofdsponsor en bezitter van de club. Dus dat is niet goed."
Hecking: "De crisis bij Volkswagen is een groot thema in Wolfsburg en in heel Duitsland. Maar wij zijn een voetbalclub en moeten ons dáár op focussen. Als wij goed presteren helpt dat Volkswagen ook. Dus als wij het goed doen, helpt dat ook misschien een heel klein beetje om deze crisis te bestrijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.