Video

Rugbyclubs zien toeloop van nieuwe leden: 'Eindelijk de aandacht die we verdienen'

16 oktober 2015 om 15:19
nl
Brabantse rugbyclubs zien hun ledenaantallen fors groeien en dat komt door de aandacht op televisie die de sport krijgt. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant langs de grote rugbyverenigingen uit onze provincie.
Geschreven door

Het WK Rugby wordt uitgezonden door RTL7, en dat heeft meteen gevolgen voor de populariteit van de sport. De grotere clubs uit onze provincie merken allemaal een flinke groei ten opzichte van voorgaande seizoenen. Binnen een maand zijn de ledenaantallen van de clubs met zo'n tien tot vijftien procent gestegen.
Vijf nieuwe vrouwen"Overal waar je komt hebben mensen het ineens over je sport", zo vat voorzitter Peter van Veggel van de Dukes de kracht van televisie samen. "Elke dag melden zich nieuwe leden bij ons, die vertellen dat ze de sport op op hun beeldbuis hebben gezien. Gisteren waren er bij de training van de dames ineens vijf nieuwe vrouwen, het is fantastisch wat er nu gebeurt."
Ook Hans van der Meijs, penningmeester van Rugby Club Tilburg, is verbaasd. "Wij zijn in een maand tijd met tien procent gegroeid. Ik zie de televisie-aandacht als een soort etalage. Mensen zien het en denken: o, dat is best een leuke sport."
Kracht van televisieVooral bij de jeugd zien de clubs hun leden stijgen. "Ook onze ledenaantallen stijgen met tien tot vijftien procent", zegt voorzitter Wessel Hofman van Rugbyclub Eindhoven. "Iedereen die je spreekt, weet ineens een hoop van de sport af. Hopelijk kunnen we dit doortrekken."
"Eindelijk krijgt rugby de aandacht die het verdient", zegt Jayjay Boske, analist bij het WK op RTL7. "Het is mooi om te zien dat de sport zoveel mensen trekt. We kunnen na voetbal, hockey en tennis, de vierde sport van het land worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.