Wietplantages in Eindhoven, Nuenen en Waalre opgerold, onderdeel van professioneel crimineel netwerk

16 oktober 2015 om 15:27
nl
De politie heeft donderdag drie professionele hennepkwekerijen opgerold. De kwekerijen in Nuenen, Eindhoven en Waalre waren volgens de politie zeer professioneel opgezet en werden gerund door een crimineel netwerk.
Geschreven door

Eerder arresteerde de politie al twee mannen in een wietplantage Valkenswaard. Toen waren er ook invallen bij een stekkerij en drogerij in Eindhoven. In totaal werden toen 8000 planten gevonden. Hetzelfde onderzoek leidde donderdag naar de drie kwekerijen in Nuenen, Eindhoven en Waalre.
Geheime wand“De kwekerijen waren vakkundig opgebouwde productielijnen waar het proces van jonge plant tot wiet werd beheerst”, schrijft de politie. “Gezien de hoeveelheid kwekerijen zorgde men voor een continuproces en kon altijd wel ergens in een kwekerij geoogst worden.”
De politie beschrijft uitgebreid hoe de kwekerijen waren verstopt en ingericht. “Ze zaten achter een geheime wand, in een kelder en achter een geheime doorgang. De hennepkwekerijen waren met de modernste apparatuur geautomatiseerd en daardoor nagenoeg zelfvoorzienend. De toevoer van licht, water, voedingstoffen en koolstofdioxide en klimaatregulering was geautomatiseerd."
Meer arrestaties?Het politieonderzoek loopt nog. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden opgepakt. De twee mannen die eerder deze week werden opgepakt in de kwekerij in Valkenswaard, blijven nog twee weken vastzitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.