Kunnen schoolschaatsen en zomerevenementen de ijsbaan in Eindhoven redden? - Omroep Brabant
Video

Kunnen schoolschaatsen en zomerevenementen de ijsbaan in Eindhoven redden?

16 oktober 2015 om 16:08
nl
IJssportcentrum Eindhoven is weer open en dat is minder vanzelfsprekend dan bij de ijsbanen in Tilburg en Breda. De gemeente Eindhoven vindt de baan namelijk te duur en wil andere sporten in de stad voorrang geven. Dat zou het einde betekenen voor de schaatsbaan en ijshal.
Geschreven door

Deze zomer kwam er veel verzet in de stad. De baan blijft nu een extra seizoen open en in december neemt het stadsbestuur opnieuw een besluit. De ijsbaan zal de komende tijd haar bestaansrecht moeten bewijzen.
Toegangsprijs van 8 naar 6 euroOm meer mensen te trekken is in ieder geval tot en met de kerstvakantie de toegangsprijs geen 8 maar 6 euro. "Dat vond ik best een opvallend besluit", zegt PvdA-raadslid Depla. "Want één van de redenen waarom de baan dicht zou moeten, was het feit dat er per kaartje meer dan vier euro bijgelegd moest worden door de gemeente." Hij heeft overigens meer vertrouwen dan eerder dit jaar dat het gemeentebestuur met een goed voorstel komt.
Toen deze zomer bleek dat het stadsbestuur de ijsbaan wilde sluiten, kwam er veel verzet. Uiteindelijk zijn er vanuit de gemeenschap een hoop ideeën ingebracht om de baan wel rendabel te maken. Daar wordt op dit moment naar gekeken. In december neemt het gemeentebestuur een nieuw besluit.
Schoolschaatsen en senioren "Wat ons betreft zou het schoolschaatsen weer ingevoerd mogen worden", zegt Willem Maris van langebaanvereniging IJCE. "De kinderen zijn de leden van de toekomst. En ook de senioren moeten bereikt worden. Zij hebben tijd om overdag te schaatsen." Bovendien lijkt het Maris een goed idee om in de zomer evenementen op de ijsbaan te organiseren.
Zondag is de officiële opening van het seizoen. De veel bekritiseerde wethouder Bianca van Kaathoven heeft beloofd om aanwezig te zijn. "Wat ze onbedoeld voor elkaar heeft gekregen, is dat alle verenigingen nu veel beter samenwerken", aldus Maris. "We zullen er zondag dan ook samen een mooie dag van maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.