Undercover agenten pronkten met geld en dure auto's om Wim S. te laten bekennen

16 oktober 2015 om 16:09
nl
Met dure pakken, kostbare auto's en een groot pak geld op zak probeerden undercoveragenten indruk te maken op moordverdachte Wim S. Hij stond vrijdag voor de rechter in de Amsterdamse bunker vanwege de dood van zijn ex Heidy Goedhart.
Geschreven door

Zo was er undercover agent Joep, die zogenaamd per ongeluk met zijn fiets tegen de auto van verdachte Wim S. reed. Om de zaak af te wikkelen kwam Joep gekleed in pak, met een grote BMW E-klasse met Duits kenteken naar het huis van Wim. Daar haalde hij een stapel vijftig-eurobiljetten uit zijn broekzak en betaalde de schade aan Wim.
Vervolgens deed hij alsof hij met Sabia Boulahrouz belde. De voetbalvrouw kreeg op dat moment net een relatie met Raphael van der Vaart. Het moest er allemaal op lijken dat de undercoveragent bij een beveiligingsbedrijf voor beroemdheden werkte. En dat maakte indruk op Wim S.
Geheim agenten gehoordAdvocaat Arthur van der Biezen vindt dat er tijdens de operatie te veel druk op zijn cliënt is gelegd. Vrijdag worden verschillende geheim agenten gehoord door de verdediging. De leidinggevende die het undercoverteam onder zich had, liet vrijdag doorschemeren dat er rekening is gehouden met de interesses van Wim S. om bij hem in de gratie te komen.
Er komt vrijdag nog geen strafeis in deze rechtszaak. Wel wordt er gekeken naar het voorarrest van Wim S. De verwachting is dat de zaak komend voorjaar inhoudelijk wordt behandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.