Timothy liep schedelfractuur op bij mishandeling, zus zoekt getuigen

16 oktober 2015 om 19:15
nl
De 23-jarige Timothy uit Veldhoven die zaterdagnacht een schedelfractuur opliep na een zware mishandeling in Eindhoven ligt niet meer op de intensive care. Dat zegt zijn zus Suzanne (29) tegen Omroep Brabant. Zij roept getuigen van de vechtpartij zich te melden. "Er zijn nog zoveel onduidelijkheden. We willen weten wat er precies met mijn broertje is gebeurd."
Geschreven door

"Want een schedelfractuur loop je niet zomaar op", denkt ze hardop. "Dat moeten wel heel harde klappen zijn geweest." Volgens Suzanne liep haar broertje de bewuste nacht samen met zijn vriendin vanaf het Stadhuisplein richting huis. Achter hem liepen twee bevriende stelletjes.
Reden voor gevecht onduidelijkEr zou tumult zijn ontstaan en daarom liep Timothy terug. "Mijn broer is absoluut geen vechtersbaas", legt de bezorgde zus uit. "Maar hij was benieuwd wat er zich achter hem afspeelde en wilde waarschijnlijk ervoor zorgen dat de rust terug keerde. En wat er toen gebeurd is, is onduidelijk. We weten niet waarom hij klappen kreeg."
Volgens Suzanne zijn er camerabeelden gemaakt, maar die waren te ver ingezoomd waardoor Timothy net buiten beeld viel. "Hopelijk zijn er ook andere beelden gemaakt waarop meer te zien is."
Oproep op FacebookSuzanne plaatste een paar dagen na mishandeling een dringende oproep op Facebook. Ze wilde getuigen spreken. Er waren twee vrouwen die Timothy na de mishandeling hebben geholpen. "Ze hebben hem op zijn zij gelegd zodat hij niet in zijn bloed zou stikken. Ze beleven bij hem totdat de hulpdiensten kwamen."
Volgens Suzanne hebben die twee vrouwen de vechtpartij niet gezien. "Zij kwamen later pas bij mijn broertje." De politie is op de hoogte van de hulp van deze twee vrouwen en roept ook getuigen op zich te melden.
'Snel weer de oude'Inmiddels is Timothy dus van de intensive care af en verkeert niet meer in levensgevaar. Hij ligt nog wel in een Eindhovens ziekenhuis "We zijn blij dat zijn toestand stabiel is en dat hij weer aanspreekbaar is", vertelt Suzanne. "We hopen dat hij snel herstelt en dat hij weer de oude wordt."
Na de vechtpartij zijn twee verdachten aangehouden. De politie zoekt nog naar een derde verdachte, zegt Suzanne. De politie kon dit niet aan Omroep Brabant bevestigen in het kader van het onderzoek. Er hebben zich nog geen getuigen gemeld bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.