Ton Lokhoff: 'Veel verkeerde beslissingen bij NAC Breda'

16 oktober 2015 om 19:42 • Aangepast 21 november 2020 om 15:19
nl
NAC Breda moet eerst een goede structuur en organisatie neerzetten en dan pas mensen gaan benoemen voor deze functies. Dat stelt oud-trainer Lok Lokhoff vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant. "Het moeten mensen zijn die in teamverband met elkaar willen samenwerken."
Profielfoto van
Geschreven door

Lokhoff, die tegenwoordig als assistent-trainer bij VfL Wolfsburg werkt, is nog erg veel met NAC bezig. "Ik ben een NAC-man. Je roots moet je niet verloochenen, maar meenemen naar het buitenland. Laat ik het zo zeggen: in Wolfsburg is NAC inmiddels bekend."
'Veel verkeerde beslissingen'Dat bij zijn club recent trainer én technisch directeur Robert Maaskant de laan uit werd gestuurd (en daarmee de zoveelste crisis ontstond), kreeg Lokhoff allemaal mee. "Er worden bij NAC veel verkeerde beslissingen genomen. De voorbeelden zijn talrijk."

Wachten op privacy instellingen...

In het geval van Maaskant vindt Lokhoff het vreemd dat hij zo'n beetje de enige bij NAC was die op voetbaltechnisch gebied de beslissingen nam. "Nu is hij weer ontslagen en de knowhow verdwenen. Dat kan niet. Als club moet je een goede organisatie neerzetten en mensen aantrekken die transparant samenwerken."
Over geldgebrek moet de club volgens Lokhoff niet beginnen. "Er zijn inmiddels zoveel mensen bij NAC de laan uit gestuurd. Al die ontslagen bij elkaar opgeteld kosten volgens mij meer geld."
ZIE OOK: Kenners FC Onder Ons: PSV wint van Excelsior, Willem II onderuit in Groningen
PSV-thuisMet Wolfsburg speelt Lokhoff komende woensdag thuis tegen PSV in de Champions League. Over NAC lijkt hij meer kopzorgen te hebben, dan over de afloop van dat duel. "PSV is de beste ploeg uit de Nederlandse competitie. Het wordt vast een mooie wedstrijd tussen twee teams met voetballende intenties."

Wachten op privacy instellingen...

FC Onder Ons, met Ton Lokhoff aan tafel bij presentator Job van der Zon en analist Paul Post, is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.