Jong PSV speelt gelijk bij Fortuna Sittard, Florian Jozefzoon luistert rentree op met assist

16 oktober 2015 om 23:58 • Aangepast 21 november 2020 om 15:18
Na negen maanden blessureleed was er vrijdagavond eindelijk weer eens basisplaats voor PSV'er Florian Jozefzoon. Met Jong PSV speelde hij met 1-1 gelijk bij Fortuna Sittard. Hij gaf de assist bij de 0-1 uit een corner. Man van de wedstrijd Jordy de Wijs kopte raak.

Bij Fortuna Sittard speelde Jong PSV een moeizame wedstrijd. Op de ongelooflijk zware grasmat van Fortuna Sittard speelden beide ploegen veelvuldig de lange bal. Tot grote kansen kwam PSV, net als de Limburgers, voor rust niet.
Ondanks het matige spel, het verschrikkelijke weer en het lichtelijk teleurstellende resultaat heeft één man negentig minuten lang genoten van het spelletje. Zelfs het dramatische veld kon Jozefzoon vrijdagavond niet deren. "Ik heb daar ook niet echt last van gehad, ik bleef alleen maar lekker genieten."
EnthousiasterNa de onderbreking probeerde Jong PSV wat enthousiaster een doorbraak te forceren. Via Rai Vloet (hard schot op de paal) en invaller Boris Cmiljanic (te slap ingeschoten) waren de Eindhovenaren een paar keer dicht bij een doelpunt.
Aan de andere kant was met name Gökan Lekesiz een paar keer gevaarlijk.

KatachtigIn de 72e minuut voorkwam Jong PSV-doelman Jesse Bertrams met een katachtige reflex dat Fortuna Sittard-speler Raymond Fafiani van grote afstand de score opende.

In de slotfase leek uitblinker Jordy de Wijs na een corner van Jozefzoon de overwinning voor PSV veilig te stellen. Maar een minuut later trok Ferry de Regt in een klutssituatie de stand alweer gelijk.
"Natuurlijk is goed spelen en scoren lekker voor jezelf, maar het gaat uiteindelijk om het team", reageerde De Wijs na afloop. En dus kreeg een wedstrijd die geen winnaar verdiende uiteindelijk ook geen winnaar.