Helmond Sport zet buurman FC Eindhoven simpel opzij in derby: 1-4

17 oktober 2015 om 00:06 • Aangepast 21 november 2020 om 15:18
Helmond Sport heeft vrijdagavond in de Jupiler League een verdiende zege geboekt bij FC Eindhoven. Het werd 1-4. Voor rust werd het verschil al gemaakt.

Met zeven goals in negen wedstrijden geldt Helmond Sport als de minst productieve ploeg van de hele Jupiler League. In de eerste helft was niets te merken van een gebrek aan scorend vermogen. Gyrano Kerk en Kevin Visser waren daarin trefzeker voor de ploeg van trainer Jan van Dijk.

Dat de Helmonders met een 0-2 voorsprong gingen rusten was meer dan verdiend. De ploeg speelde feller en creëerde simpelweg meer kansen. De thuisploeg kon daar in een troosteloze ambiance amper iets tegenover stellen. Dat coach Mitchell van der Gaag voor de rust al zijn eerste wissel doorvoerde was veelzeggend, het liep voor geen meter bij de nummer vier van de ranglijst.
FC Eindhoven heeft offdayNa de pauze liet de thuisploeg ook slechts mondjesmaat zien waarom een plek bij de beste vijf in de Jupiler League wordt geambieerd. Er kwamen wat kansen en invaller Christopher Mandiangu maakte op fraaie wijze de 1-2. Er was toen nog ruim 25 minuten te spelen.
Spannend werd het alleen niet meer, dat stond Helmond Sport niet toe. De bezoekers maakten vrij snel via Gillian Justiana de 1-3, waarmee de overwinning werd veiliggesteld. Acht minuten voor tijd bepaalde Gevero Markiet met een kopbal de eindstand op 1-4. "We hadden een totale offday", aldus Eindhoven-coach Van der Gaag. "Helmond Sport heeft meer dan verdiend gewonnen. Het is zonde dat we hier verliezen. Zeker omdat deze derby voor de fans zo belangrijk is."
Play-offsBeide clubs staan na deze speelronde in de subtop van de eerste divisie en liggen op koers voor een plek in de play-offs om promotie naar de eredivisie. "Die willen we graag halen", aldus Helmond Sport-middenvelder Kevin Visser. "We hebben ook een goede selectie. Het seizoen is nog lang, maar de play-offs ambiëren we zeker."