Hardwell niet langer beste van de wereld, Belgisch duo Dimitri Vegas& Like Mike neemt stokje over

17 oktober 2015 om 13:00
nl
DJ Hardwell is niet langer de beste dj van de wereld. De Bredanaar stond de afgelopen twee jaar bovenaan, maar moest dit jaar het Belgische duo Dimitri Vegas& Like Mike voor laten gaan.
Geschreven door

De Belgisch/Griekse broers mogen zich minstens een jaar lang de beste diskjockeys ter wereld noemen. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival in de ArenA. De uitslag lekte al eerder uit, maar werd zaterdag officieel bekendgemaakt.
Vier van de dj's uit NederlandNet als vorig jaar komen vier van de vijf beste dj's uit Nederland: naast DJ Hardwell (Robbert van de Corput) uit Breda zijn dat Martin Garrix (Martijn Garritsen) uit Amstelveen (3), Armin van Buuren uit Leiden (4) en Tiësto (Tijs Verwest) uit Breda (5).
Tien van de negentien keer dat de DJ MAG Top 100 verscheen, was een Nederlander lijstaanvoerder. Drie in totaal: Tiësto (2002, 2003, 2004), Armin van Buuren (2007, 2008, 2009, 2010 en 2012) en DJ Hardwell (2013, 2014). Via internet kunnen danceliefhebbers elk jaar stemmen op hun favoriete dj. Dit keer ontving de organisatie ‘bijna een miljoen stemmen’.
BroersDimitri Vegas en Like Mike zijn de artiestennamen van Dimitri en Michael Thivaios. Ze zijn van Griekse afkomst en groeiden op in Willebroek in België.
Eerder wonnen de broers onder meer een MTV Europe Music Award. In 2014 hadden ze, samen met Martin Garrix, een Top 40-hit met Tremor (Sensation 2014 anthem).
Documentaire HardwellDe nieuwe Hardwell-documentaire ‘I Am Hardwell, Living The Dream’ is dinsdag in première gegaan in Amsterdam. Bredanaar Robbert van de Corput werd de afgelopen jaren tijdens zijn wereldtour gevolgd door regisseur Robin Piree, ook afkomstig uit Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.