Dutch Design Week 2015: zes hoogtepunten die je gezien moet hebben

17 oktober 2015 om 15:56
nl
De Dutch Design Week is vrijdagavond weer begonnen. De komende dagen zullen zo’n 250.000 mensen een bezoekje brengen aan Eindhoven en zich onderdompelen in de wereld van design. Het thema is 'What if…' en moet de verbeeldingskracht van ontwerpers benadrukken. Maar wat kan je allemaal bezoeken? Dit zijn de hoogtepunten.
Geschreven door

Graduation ShowWat worden de designtoppers van morgen? Deze kan je zomaar tegenkomen tijdens de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. De lichting afgestudeerden van 2015 heeft zich gericht op de problemen van de huidige cultuur en probeert deze met functioneel design op te lossen. Traditioneel is de Graduation Show een van de hoogtepunten van de Dutch Design Week. [YouTube:body:https://youtu.be/OuW9V4AQ-1E] Het nieuwe seksspeeltje Fuckbok SaterEen vlezige, rode homp siliconen op vier poten met aan de voorkant een gat. Dat is Sater, hét nieuwe seksspeeltje voor mannen. Het ontwerp van Ossenaar Bastiaan Buijs maakt deel uit van de Graduation Show en één ding is zeker: het apparaat met de bijnamen neukbok en fuckbok zal de driften en tongen flink losmaken. [YouTube:body:https://youtu.be/vOxaswHcmMA] ‘Mind the Step’ De drie Technische Universiteiten van Nederland (Eindhoven, Delft en Enschede) slaan hun handen ineen in Mind The Step. Veel bezoekers bleken vorige editie verrast door wat synergie tussen techniek, onderzoek en design teweeg kan brengen. Ook dit jaar zijn veel verrassende ontwerpen te zien zoals: een tourmotor die in 80 dagen de wereld rond gaat en alleen elektriciteit nodig heeft, een noodhospitaal dat afhankelijk van gebied en ramp verschillende gedaanten kan aannemen, een zachte robothand die subtiele bewegingen kan maken. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=gU8gDhlDHyQ] Mannenvlees BBQOok aan eten wordt natuurlijk gedacht op de DDW. Youth Food Movement Brabant en het Transitieteam Brabantse Agrofood komen met een speciale ‘mannenbarbecue’. Het vlees van mannetjesdieren wordt vooral als bijproduct gezien. Als het gaat om een ras voor melk en eieren, dan zijn de mannetjes een bijproduct. Een barbecue, met een diameter van vier meter, met alleen maar mannenvlees moet bezoekers verleiden eens wat vlees te verorberen.
DDW Music: Rufus WainwrightMeer dan dertig artiesten treden op verschillende locaties in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Een aanrader is de singer-songwriter Rufus Wainwright die zondagavond 25 oktober in de Effenaar staat. Zijn muziek kenmerkt zich door een voorliefde voor chansons, theater en opera, maar ook voor de intieme en breekbare liedjes van Elton John en Randy Newman. Deze combinatie maakt dat zijn liedjes uitstekend te gebruiken zijn voor soundtracks van films. Zo tekende hij voor de muzikale begeleiding van onder andere Brokeback Mountain, Shrek, Moulin Rouge!, The Aviator en Bridget Jones Diary. [YouTube:body:https://youtu.be/K0jjaaz4pPY] 'Thing Nothing' Het Van Abbemuseum is uitgegroeid tot een vaste locatie van de Dutch Design Week. Dit jaar is er de expositie ‘Thing Nothing’ waarin de invloed die digitalisering op productontwerp heeft, wordt toegelicht. [Tweet:body:https://twitter.com/vanabbemuseum/status/621251799383678976] Tientallen voorstellingen in Eindhoven De tientallen tentoonstellingen van de Dutch Design Week zijn grofweg verspreid over drie gebieden in de stad: Strijp-S, het centrum tussen De Witte Dame en het gemeentehuis en een stel oude fabrieken in het oosten van de stad bij de Broekakkerseweg.
ZIE OOK: 250.000 bezoekers verwacht tijdens Dutch Design Week, Eindhoven tien dagen wereldstad
[YouTube:body:https://youtu.be/K2UuuhlwK9g]
Alles over de Dutch Design Week is terug te lezen op: omroepbrabant.nl/ddw

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.