Bijzonder snelle elektrische raceauto onthuld door studententeam InMotion in Eindhoven

17 oktober 2015 om 16:27
nl
Op de openingsdag van de veertiende Dutch Design Week (DDW) heeft InMotion haar eerste elektrische raceauto, de KP&T IM/e onthuld. Met een topsnelheid van 285 kilometer per uur behoort de KP&T IM/e tot de absolute wereldtop.
Geschreven door

De onthulling van deze bijzondere raceauto vond zaterdag plaats in het voormalig Lighting Application Centre (LAC) van Philips in Eindhoven.
Tijdens het vervolg van de Dutch Design Week is de raceauto te bewonderen op de stand van de Technische Universiteit Eindhoven in het Klokgebouw op Strijp-S.
Deelname aan Le MansDe KP&T IM/e is de eerste volledig zelfontwikkelde raceauto uit de stallen van InMotion. Deze elektrische auto is daarmee een belangrijke mijlpaal op weg naar InMotion’s uiteindelijke doel: deelname aan de 24 uur van Le Mans.
Het team van zestig studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen heeft, in samenwerking met partners en professionals, e´e´n jaar lang met man en macht gewerkt aan de raceauto.
Record op de Nu¨rburgringDe KP&T IM/e fungeert als testauto voor verschillende systemen en technologieën, zoals actieve aerodynamica en elektrische aandrijving. Na optimalisatie van deze systemen worden ze in de langeafstand raceauto van InMotion (de IM01) gezet.
Naast de 24 uur van Le Mans wil InMotion met de IM01 het ruim dertig jaar oude all-time record van Stefan Bellof op de Nu¨rburgring Nordschleife uit de boeken rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.