Burgers verzamelen genoeg handtekeningen: hobbyjacht komt op politieke Brabantse agenda - Omroep Brabant
Video

Burgers verzamelen genoeg handtekeningen: hobbyjacht komt op politieke Brabantse agenda

17 oktober 2015 om 17:24
nl
Het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht' heeft ruim 2000 handtekeningen verzameld. Dat is voldoende om het onderwerp hobbyjacht op de politieke agenda van de Brabantse Provinciale Staten te krijgen. In Roosendaal gingen sympathisanten van het burgerinitiatief zaterdag toch nog de straat op, bewapend met spandoeken en protestborden.
Geschreven door

Rond tien uur zaterdagochtend verzamelt een groepje tegenstanders van de hobbyjacht zich in het buitengebied van Roosendaal. Het is een gebied waar gejaagd wordt.
Doodgeschoten konijntjesMaar een keiharde confrontatie tussen voorstanders en tegenstanders van de hobbyjacht komt er niet. Wel worden er spandoeken en protestborden getoond met daarop onder meer doodgeschoten konijntjes.
Een demonstrant vertelt: "We hebben steeds minder natuur. Terwijl er niks mooier is, dan in de natuur zijn en de vogeltjes, konijntjes en eekhoorns te zien".
StatementDe sympathisanten in Roosendaal zijn niet de mensen achter het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht'. Dat zijn Helmus Boons en Anita Verstegen.
Telefonisch licht Boons toe: "Om ervoor te zorgen dat Provinciale Staten zich gaan buigen over de hobbyjacht, moesten we 1000 handtekeningen verzamelen. Die hebben we dus al ruim binnen. Maar om echt een statement te maken, willen we er nog meer verzamelen. Daarom worden door sympathisanten dit soort initiatieven georganiseerd."
Op dit moment zijn er tijdens het jachtseizoen vijf vrij bejaagbare diersoorten: eenden, fazanten, houtduiven, hazen en konijnen. Boons: "Die mogen naar hartelust worden afgeschoten, terwijl ze geen enkele aantoonbare schade aanrichten. Juist door jagen komt er disbalans in de natuur."
BeschermenBoons wil met het burgerinitiatief dan ook bereiken dat de vrij bejaagbare diersoorten door de provincie worden beschermd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.