Beroepscrimineel Muljaim Nadzak (34) uit Macedonië tweede dode in vakantiehuisje Hooge Zwaluwe

17 oktober 2015 om 22:26
nl
Beroepscrimineel Muljaim Nadzak (34) uit Macedonië is de tweede persoon die in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe vermoord is aangetroffen. Hij en No Surrender-voorman Brian Dalfour zijn doodgeschoten.
Geschreven door

Dat schrijft Het Parool op basis van bronnen. Wie verantwoordelijk is voor de moordaanslag in het Biesbosch-huisje en welk motief er achter schuilt, is nog niet duidelijk. De politie houdt met betrekking tot de dubbele moord in de 'spookpolder' de kaken stijf op elkaar.
LEES OOK: Vermoorde No Surrender-leider Brian Dalfour (47) was een ‘rustige maar berekenende' man
RipdealsMisdaadverslaggever Hendrik-Jan Korterink volgt de moordzaak op de voet en weet dat er bepaalde mensen boos waren op het tweetal. "Omdat ze niet kwamen opdagen voor een afspraak. Achteraf is hen dát vergeven: als je dood bent, daag je nergens meer op."
Net als Brian Dalfour vergaarde Nadzak bekendheid als ‘ripper’, ofwel iemand die bij een criminele transactie de andere partij met geweld berooft. “Het ziet er naar uit dat deze twee bekende rippers tegen de verkeerde gasten zijn aangelopen”, vermoedt misdaadsite Vlinderscrime.
ZIE OOK: Vermoorde mannen gevonden in hagelnieuw vakantiehuisje
Eerder opgepaktDe 34-jarige Nadzak werd eerder gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op de Friese wiethandelaar Henk Eker begin 2013, maar werd vrijgesproken wegen gebrek aan bewijs. De politie ging ervan uit dat Nadzak bij Eker een partij wiet had willen aanschaffen met valse biljetten.
Toen Eker daar achter kwam, escaleerde de zaak met de dood van Eker tot gevolg. Nadzak stond na de moord op de nationale opsporingslijst van de politie. Waar hij sinds zijn vrijspraak verbleef of wat hij heeft uitgespookt, is niet duidelijk.
Nadzak werd vermoedelijk woensdag samen met No Surrender-voorman Brian Dalfour vermoord in Hooge Zwaluwe. De twee lichamen werden donderdag aan het einde van de middag gevonden in een hagelnieuw vakantiehuisje aan de Hamseweg. De woning ligt in een poldergebied niet ver van de rivier de Amer en de Biesbosch.
LEES OOK: No Surrender-leider Brian Dalfour (47) vermoord gevonden in vakantiehuisje in polder Hooge Zwaluwe
Aanhoudingen moordzaakTwee mannen zijn opgepakt voor de dubbele moord in Hooge Zwaluwe. Het gaat om een 39-jarige Belg die woensdag door onbekenden werd gedropt op de stoep van het Amphia Ziekenhuis en om een 46-jarige man die gewond op straat in Breda lag.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe[YouTube:body:https://youtu.be/4yP5n9tFuYQ][YouTube:https://youtu.be/WrZ9Y9r1ISs][Tweet:https://twitter.com/CrimeBron/status/655448959650013184]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.