Video

In tachtig dagen Nederland rond: Tilburgse fotojournalist Dolph Cantrijn komt weer thuis

18 oktober 2015 om 14:55
nl
In 80 dagen Nederland rond, het klinkt als een titel van een spannend boek. En dat is ook wat fotograaf Dolph Cantrijn ervan gaat maken. Hij liep langs de grenzen van Nederland en komt, na 1800 kilometer afgelegd te hebben, vandaag weer thuis in Brabant.
Geschreven door

"Ik heb echt de meest fantastische dingen meegemaakt", glundert de 49-jarige Dolph Cantrijn uit Tilburg. "Ik heb bijvoorbeeld een zeehondje vrijgelaten. Het beestje is naar mij vernoemd." Dolph ziet er uitgerust uit. "Ik heb vannacht goed geslapen." Ook de laatste kilometers van Baarle-Hertog naar Poppel gaan hem op deze mistige zondag nog wel lukken.
Tijdens zijn tocht heeft hij iedere keer ergens anders geslapen. Gewoon bij mensen thuis. "Ik heb ze van te voren benaderd of ze een slaap plekje voor me hadden. Ik heb op de meest bijzondere plekken geslapen, op een boot en in een Noorse hut bijvoorbeeld."
Gewoon met de iPhoneOp zijn tocht maakte hij foto's. En hoewel Cantrijn een professioneel fotojournalist is, maakt hij ze gewoon met zijn iPhone. "Het was wel spannend of die foto's er dan goed uit komen te zien. Maar dat gaat prima. Met een programmaatje werk ik de kleuren een beetje bij."
De tocht van Cantrijn is tachtig dagen lang op de voet te volgen geweest op . Zijn foto's konden door iedereen gebruikt worden. "Ik ben gesponsord door Interpolis, zij kunnen zo reclame maken voor hun doorlopende reisverzekering."
Cantrijn vertrok op op 31 juli en keert nu weer terug bij zijn vrouw en dochter. "Ik ga nog heel lang nagenieten van deze reis, er zijn zoveel mooie verhalen." Van zijn tocht en zijn foto's verschijnt er een boek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.