Lekkerste biertje van Brabant: de kenners hebben gekozen

RAVENSTEIN - Het lekkerste biertje van Brabant komt uit Ravenstein en heet Bastion. Het speciaalbier is gebrouwen door Wilskracht. In de finale werd zondag afgerekend met D'n Draok uit Den Bosch en Rhodesian van Frontaal uit Breda.

Bastion is een tripel van 8,6 procent. Voor het speciaalbier worden sinaasappels en koriander gebruikt. Het bier heeft een donkere kleur en smaakt kruidig en licht zoet.

Jury erg te spreken
De beide Wil's, de eigenaren, zijn enorm trots met de titel. ''We zijn hier net een jaar bezig. We vonden het al een hele eer dat we bij de topdrie zaten. Maar dat we nu al zover zijn, is helemaal super'', vertelt Wil van Haren.

Volgens Van Haren was de jury erg te spreken over hun alcoholische drankje. ''Ze vonden het een uitgebalanceerde smaak en aroma hebben. Daarnaast noemde ze ons bier perfect rond.''

'Juist het gevaar'
Het hoge alcoholpercentage is nauwelijks te proeven. ''Dat is nu juist ook het gevaar, maar het maakt het bier ook heel lekker'', vertelt mede-eigenaar Wil Princen.

In totaal deden 35 verschillende bierbrouwers uit heel Brabant mee aan de verkiezing. De bestellingen voor Bastion stromen inmiddels binnen, aldus de winnende brouwers. Vorig jaar ging het speciaalbier Zuster Agatha uit Berghem met de prijs aan de haal.
Deel dit artikel: