Gemeente en Bureau Jeugdzorg grijpen niet in bij Zorgboerderij Molenschot: 'Zien geen aanleiding'

19 oktober 2015 om 13:59
nl
De gemeente Gilze en Rijen waar Molenschot onder valt is niet van plan in te grijpen bij Zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep Brabant. Volgens het SBS-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman is er het flink mis in de Zorgboerderij.
Geschreven door

"Wij kennen het verhaal van Anja Goutziers. Wij nemen dat serieus en hebben samen met Bureau Jeugdzorg naar de melding gekeken. Wij zien echter nu niet direct een aanleiding om in te grijpen", zegt de woordvoerder. "We willen wel zeker dat het honderd procent veilig is en daarom wachten we ook op verder onderzoek van het Zorgkantoor. Ook zullen we goed naar de aflevering van volgende week kijken. "
Bureau JeugdzorgBureau Jeugdzorg is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat nu ingrijpen niet nodig is. "Wij zien geen aanleiding om in te grijpen", zegt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg.  
MisstandenDe zoon van Anja Goutziers woont in zorgboerderij de Hoge Aard in Molenschot. In de zorgboerderij zou volgens Goutziers en twee ex-medewerkers het nodige mis zijn.
Inspectie voor de GezondheidszorgIn september 2014 werd de Zorgboerderij nog geïnspecteerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.  Uit het rapport kwam naar voren dat de Zorgboerderij voldoet aan de gestelde voorwaarden.
Zorgboerderij De Hoge Aard vangt kwetsbare kinderen en jongvolwassenen met onder meer psychische problemen op. De boerderij verzorgt dagbesteding en verblijf voor tenminste negen kinderen. De eigenaren van de Zorgboerderij willen niet reageren.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.