Bredase DJ Hardwell deelt sneer uit aan nieuwe ‘beste dj’s ter wereld’

19 oktober 2015 om 15:34 • Aangepast 21 november 2020 om 15:16
nl
Het is onrustig in dj-land. Bredanaar DJ Hardwell moest zijn titel als ‘beste dj ter wereld’ zaterdag afstaan aan het duo Dimitri Vegas & Like Mike. Collega’s stellen nu de vraag hoe terecht dat is. Volgens Hardwell hebben de Belgisch-Griekse broers de titel ‘gekocht’.
Profielfoto van
Geschreven door

De uitslag van de ‘DJ Mag Top 100’ werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival in de ArenA. De broers mogen zich minstens een jaar lang de beste diskjockeys ter wereld noemen. De vraag is volgens Robbert van de Corput, zoals Hardwell heet, hoe terecht dat is.
Promomeisjes met iPadsOp sociale media worden al enige tijd vraagtekens gezet bij de manier waarop de dj’s stemmen zouden hebben gesprokkeld. Het management van het duo zou promomeisjes hebben ingezet om stemmen te vergaren.
De schaars geklede dames zouden met één of meerdere iPads de straten zijn opgegaan en vroegen mensen om te stemmen. Op de digitale formulieren op de iPads was één keuze alvast ingevuld: Dimitri Vegas & Like Mike. Het promoteam deed volgens de website ook festivals en scholen aan.
Hardwell deelt sneer uitVerschillende dj’s laten zich op Twitter uit over de 'oneerlijke' promo-actie, zo ook de huidige nummer twee op de lijst: DJ Hardwell. Op de vraag of hij het ziet zitten om het ‘in de studio’ uit te vechten met het duo, antwoord Hardwell dat hij dat prima vindt.
“Laat ze hun iPads maar meenemen zodat ze notities kunnen maken”, benadrukt de Bredanaar. De tweet is inmiddels van het account verwijderd. Een maand geleden drukte Hardwell ook al zijn onvrede over de promotiemeisjes uit op Twitter. Hij werd ook toen door verschillende collega’s bijgevallen.

Wachten op privacy instellingen...

Geen ontkenningHet management van Dimitri Vegas & Like Mike ontkent de marketingactie niet, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens het management werd niemand gedwongen om op Dimitri Vegas & Like Mike te stemmen en was het voor stemmers ook mogelijk om een andere dj te selecteren in de lijst.
De DJ Mag Top 100 is volgens insiders van enorme invloed zijn op de populariteit van artiesten. Een hoge plek op de lijst zou meer boekingen en hogere albumverkopen garanderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.