Alle hens aan dek bij de politie om moordonderzoeken West-Brabant uit te voeren

19 oktober 2015 om 16:14
nl
De politie Zeeland-West-Brabant heeft op het moment de handen vol aan de rechercheonderzoeken die lopen naar de reeks geweldsmisdrijven van de afgelopen tijd. Volgens de politie is de situatie nu nog te overzien. Bij nieuwe zaken moeten wel 'scherpere keuzes worden gemaakt'.
Geschreven door

Vorige week werden in een paar dagen tijd in West-Brabant drie rechercheonderzoeken opgestart. "We zijn gewend om met dit soort onverwachte situaties om te gaan. Het is onvermijdelijk dat collega's hierdoor overuren moeten maken. Maar dat gebeurt vaker. Bovendien wordt er binnen het korps ook met mensen geschoven", legt woordvoerder Jeroen Steenmeijer uit.
Zaken op de plankVolgens Steenmeijer kan het voorkomen dat zaken waarbij 'niet de lichamelijke integriteit' van mensen in het geding is, noodgedwongen vooruit worden geschoven.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe"Dat geldt dus niet voor zaken die grote impact hebben zoals mishandeling of een gewapende overval. Een onderzoek naar de verduistering van een auto daarentegen kan een wat lagere prioriteit krijgen, maar verdwijnt zeker niet in de prullenmand", aldus de politiewoordvoerder.  
25 rechercheursDe recherche was vorige week in Oosterhout, Breda en Hooge Zwaluwe aanvankelijk bezig met drie aparte onderzoeken. Toen al snel bleek dat de zaken met elkaar verband hielden, kon het onderzoeksteam met minder speurders verder. Nu werken er nog zo'n 25 rechercheurs aan het onderzoek naar de moord op Brian Dalfour en Muljaim Nadzak in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.